CHP'Lİ FAZIL KASAP :2012 yılına kadar hizmet veren Domaniç Adliyesini tekrar açacak mısınız?

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, 15 Haziran 2012 tarihinde kapatılan Domaniç Adliyesi’nin tekrar açılması için Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 29.11.2018, 14:41 29.11.2018, 14:41
CHP'Lİ FAZIL KASAP :2012 yılına kadar hizmet veren Domaniç Adliyesini tekrar açacak mısınız?

Kasap, o zaman ki adıyla Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun 15.06.2012 tarih ve 347 sayılı kararı ile kapatılıp, Tavşanlı Adliyesine bağlanan Domaniç Adliyesinin muhakkak açılmasını gerektiğini belirterek şöyle dedi:

 

“Son yıllarda hızla göç veren, içi boşalan, ekonomisi günden güne küçülen Domaniç ilçemizde bir Adliyenin olmaması vatandaşlarımızı 45 km uzaklıktaki Tavşanlı Adliyesine gitmek zorunda bırakmaktadır. Bu durum bölgede yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmekte, ayrıca Tavşanlı’dan Domaniç’e adli personel gelmekte zorlanmakta bu yüzden bölgede sorunlar yaşanmaktadır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması,45 km uzaklıktaki Tavşanlı Adliyesine gitmek zorunda kalmamaları için 2012 yılına kadar hizmet veren Domaniç Adliyesinin tekrar açılması ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızı hizmet vermesi elzemdir.”

 

Kasap Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e o zaman ki adıyla Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun 15.06.2012 tarih ve 347 sayılı kararı ile 148 Adliyenin kapandığını, ancak aradan 10 gün bile geçmeden kapatılan 44 Adliyenin tekrar açıldığı hatırlatarak, Domaniç Adliyesinin bu durumdan yararlanamadığını bu sebeple bölgede hem ekonomik hem bürokratik birçok sorunun yaşandığını söyleyerek Domaniç Adliyesinin tekrar açılması için Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü harekete geçmeye çağırdı.

 

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap’ın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına vermiş olduğu yazılı soru önergesi şöyle:

 

  1. 2012 yılına kadar hizmet veren Domaniç Adliyesini tekrar açacak mısınız?

 

  1. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve 45 km uzaklıktaki Tavşanlı Adliyesine gitmek zorunda kalmamaları için Bakanlık olarak nasıl bir önlem alacak mısınız?

 

  1. O zaman ki adıyla Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunun 15.06.2012 tarih ve 347 sayılım kararı ile 148 Adliyenin kapatılmasının ardından kapatılan 44 adliye yeniden açılmış ancak açılan bu adliyelere Domaniç Adliyesi eklenmemiştir. Bunun sebebi nedir?

 

  1. Domaniç de herhangi bir adli olayda Tavşanlı’dan Domaniç’e Adli personel gelmekte zorlanmakta ve bölgede sorunlar yaşanmaktadır. Bakanlık olarak tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen neden Domaniç Adliyesini açmıyorsunuz? 

Yorumlar (0)