CHP'li Çakırözer: 'Eğitimi parasız, bilimsel ve laik hale getireceğiz'

24 Haziran seçimleri öncesinde Çalçı Köylüleri Eğitim ve Kültür Derneği’ni (Çek-Der) ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partililer, partisinin vaatlerini Çalçılılar ile paylaşarak, Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve CHP için destek istediler.

Vekil Haberleri 30.05.2018, 14:22 30.05.2018, 14:22
CHP'li  Çakırözer: 'Eğitimi parasız, bilimsel ve laik hale getireceğiz'

24 Haziran seçimleri öncesinde Çalçı Köylüleri Eğitim ve Kültür Derneği’ni (Çek-Der) ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partililer, partisinin vaatlerini Çalçılılar ile paylaşarak, Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve CHP için destek istediler.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, hemşehri derneklerinin toplumun çimentosu olduğunu vurgulayarak, Çalçılıların eğitime verdiği öneme değindi. Çalçı köyünün Türkiye’de okuryazar oranının yüzde yüz olduğu köyler arasında yer aldığına dikkat çeken Çakırözer, “Ülkemizin, yavrularımızın geleceği için hep birlikte mücadele edeceğiz. Her şeyin anahtarı eğitimi yeniden dizayn edeceğiz. Tüm mahallelerimizde ücretsiz kreşler açacağız. CHP iktidarında eğitimi parasız, bilimsel, laik ve demokratik hale getireceğiz” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakrözer, milletvekili adayları Jale Nur Süllü, Metin Tomsuk, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ve ilçe örgütünün yer aldığı ziyarette CHP heyeti partisinin seçim bildirgesini anlatarak, destek istediler.

ÇALÇILILARLA BULUŞTULAR

Ziyaret sırasında konuşan Çakırözer, Çalçı köylülerin eğitime verdiği öneme dikkat çekerek, “Daha öncede bu dernek çatımız altında pek çok kez sizlerle bir araya geldik. Çalçı köyümüz Türkiye’de okur yazar oranımızın yüzde yüz olduğu köylerimiz arasında.  Ayrıca dernek yönetim kurulundaki kadın sayısı ile de hepimiz için gurur duyulası, örnek alınası bir dernek. Burada sizlerle bir araya gelmek bizler için onur verici” dedi.

ÜCRETSİZ KREŞLER AÇACAĞIZ

Partisinin eğitim politikalarını Çalçı köylüleri ile paylaşan Çakırözer, “Türkiye’de eğitimin geldiği noktayı sizler de çok iyi biliyorsunuz. 16 yılda 14 kez eğitim politikası değişti. Eğitim yazboz tahtası haline geldi. Sadece Eskişehir’imizde değil, Türkiye’nin dört bir yanında okulları niteliksiz hale getirdiler. Her şeyin anahtarı eğitimi yeniden dizayn edeceğiz. Eğitime okul öncesinden başlayacağız. Bütün mahallelerde ücretsiz kreşler açacağız. İlköğretimde eğitimi tam zamanlı yapacağız. Teknoloji liseleri kuracağız. Bu liseleri OSB ve Milli Eğitim Bakanlığı birlikte yönetecek. Çocuklarımızın daha iyi nitelikli okullarda okuması lazım” dedi.

180 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ

Çakırözer, atama bekleyen öğretmenlere de değinerek, “CHP iktidarında 1 yıl içinde 180 bin öğretmen atayacağız.  Kadrolu ve sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldıracağız! Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş almayacak! Ayrıca 4 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere 1 maaş ikramiye vereceğiz” dedi.

Yorumlar (0)