CHP'DEN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINA SORU ÖNERGESİ

CHP Kütahya Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap, kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen sorunun çözümü için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 08.10.2018, 14:47 08.10.2018, 14:47
CHP'DEN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINA SORU ÖNERGESİ

Kasap, ülkemizde sayıları 200 bini geçen, adına roman yazılan ve Time dergisine kapak olan Emeklilikte Yaşa Takılanların sorununun biran önce çözüme kavuşması gerektiğini belirterek şöyle dedi:

 

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen bu sorun, 1999 yılında çıkarılan 4447 sayılı kanunun hukuka aykırı olarak geriyi doğru işletilmesi sebebiyle binlerce yurttaşımız mağdur oldu. Bu mağduriyetin bir parçası olan vatandaşlarımız gasp edilen emeklilik haklarını geri alabilmek için mücadele veriyorlar. Bu vatandaşlarımızın sesine kulak vermeliyiz. CHP grubu olarak, üyesi bulunduğum TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna konu ile ilgili acil toplantı çağrısında bulunduk. Şu ana kadar komisyon toplantı talebimize karşılık vermedi. Buradan başta TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve üyeleri olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını konu ile ilgili harekete geçmeye ve bu haksız uygulamaya son vererek yıllarca bu mağduriyetin bir parçası olan vatandaşlarımızın gasp edilen haklarının iadesi konusunda adım atmaya çağırıyorum dedi.”

 

Kasap son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomik krizin olmadığını sık sık dile getirdiğini, ancak iktidar partisinin krizi bahane ederek bu hakkı gasp ettiğini vurguladı. Kasap ekonomik kriz bahane edilerek bu hak gasp edilemez dedi. 

 

CHP Kütahya Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap’ın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesi şöyle:

 

1-      Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, sayıları 200 bini aşan Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarının çözümü için herhangi bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

 

2-      2018 yılı itibariyle “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” diye ifade edilen vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?

 

3-      Bu haksız uygulamaya son vererek yıllarca bu mağduriyetin bir parçası olan vatandaşlarımızın gasp edilen emeklilik haklarının iadesi konusunda neyi bekliyorsunuz?  

Yorumlar (0)