CHP TOKAT’TA HALKÇI VE DERMAN BELEDİYECİLİK İÇİN “YEREL YÖNETİM EĞİTİMİ” PROGRAMI DÜZENLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Tokat’ta düzenlenen “Yerel Yönetim Eğitimi” programı TBMM İdare Amiri, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat İl Başkanı Mustafa Duran, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivas ve Tokat İlçe Başkanları, Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla Tokat Grand Alin Otel’de gerçekleşti. Düzenlenen eğitim programına sunum yapmak üzere CHP Genel Merkezi Parti Okulu Eğitmenleri Hicran Akgün Ceylan, Nazlıgül Aktaş ve Nuredtin Yolcu katıldı.

Vekil Haberleri 24.08.2019, 16:57
CHP TOKAT’TA HALKÇI VE DERMAN BELEDİYECİLİK İÇİN “YEREL YÖNETİM EĞİTİMİ” PROGRAMI DÜZENLEDİ

27 Temmuz’da Afyonkarahisar'da toplanan CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'nda Kılıçdaroğlu’nun yerel yönetimdeki CHP'lilerden uymalarını beklediği yedi kural parti okulu eğitmenleri tarafından tekrar anlatıldı.

  • Yönettiğiniz yerdeki tüm yurttaşlara inanç ve kimlikleri nedeniyle ayrım yapmadan eşit davranacaksınız.
  • Hizmeti belirli zümre için değil halk için yapacaksınız.
  • Yönettiğiniz beldede fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız, engelli ve dezavantajlı gruplara hizmet götüreceksiniz.
  • Yoksulun yanında dururken ailenin ya da kişinin yoksulluğunu asla teşhir etmeyeceksiniz, sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek.
  • Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz.
  • Belediyede yönetici atamalarında liyakatı gözeteceksiniz, partizanlık yapmayıp işi ehline vereceksiniz.
  • Belediyeleri adil yöneteceksiniz. 

 

Parti Okulu Eğitmeni Nazlıgül Aktaş tarafından “CHP Tüzük, Yönetmelik ve Programına göre Belediye Meclis Üyelerinin Görev ve Sorumlulukları” ve “Belediye Meclis Üyeleri için Etkili İletişim ve Halkla İlişkiler” konulu sunumlar yapıldı.

Parti Okulu Eğitmeni Nuredtin Yolcu tarafından “ Belediye Kanununa Göre Meclis Üyelerinin Görev ve Sorumlulukları” ve “ Belediyelerde Planlama ve İmar” konulu sunumlar yapıldı.

Parti Okulu Eğitmeni Hicran Akgün Ceylan tarafından “ Stratejik Plan” ve “ Katılımcı Yerel Yönetim Anlayışı”  konulu sunumlar yapıldı.

Düzenlenen eğitim programı ile ilgili açıklama yapan Tokat Milletvekili Kadim Durmaz: “ Bugün Tokat ve Sivas illeri olarak Yerel Yönetimler Eğitimi programını ilimizde düzenledik. Biz, emeklisi, işçisi, memuru, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, öğrencisi velhasıl tüm yurttaşlarımızın, hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşadığı belediyeler istiyoruz. Biz, kent sakinlerinin kültür-sanat etkinliklerine ve spor faaliyetlerine kolayca erişebilmesini sağlayan belediyeler istiyoruz. Biz, kent sakinlerine, ödedikleri vergilerin hesabının verildiği ve tüm harcamaların denetlendiği şeffaf bütçeli belediyeler istiyoruz. Biz, tüketen ve israf eden değil, her alanda üreten ve insanlarımıza nitelikli istihdam yaratan belediyeler istiyoruz. Biz, yurttaşlarımızın yaşam tarzlarına, değerlerine ve kimliklerine saygılı davranan; hiç kimseyi ötekileştirmeyen hoşgörülü bir belediyecilik istiyoruz. Biz, yoksul, engelli ve yaşlılar başta olmak üzere tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza, insan onuruna yaraşır biçimde sosyal yardım ve pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz. Bu yapılan eğitimi önemsiyoruz. Genel Merkez Parti okulumuzdan gelen eğitmenlerimize, eğitime katılan İl ve İlçe Başkanlarımıza, il yönetimimize, Belediye Başkanlarımıza ve Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

Eğitime katılan Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyelerine program sonunda Katılım Sertifikaları  takdim edildi.  

Yorumlar (0)