CHP'li Zeybek: Atatürk Orman Çiftliği korunmalıdır

CHP'li Zeybek ''Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk’ün mirası ve bağışlama ile kuruluş amaçları doğrultusunda korunmalıdır'' dedi.

Vekil Haberleri 18.11.2020, 11:18
CHP'li Zeybek: Atatürk Orman Çiftliği korunmalıdır

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “(KİT) Kamu İktisadi Teşebbüsleri Üst Komisyonunda, Atatürk Orman Çiftliğinin Sayıştay denetim raporlarının görüşmelerinde; Son dönemlerde yasal olmayan, Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkmayan yasalarla elde edilmeyen ve değişik yöntemlerle Atatürk Orman Çiftliği arazileri ile işyerlerinin Kanunsuz biçimde işgal edildiği, birilerine rant sağladığı görülmektedir. Atatürk Orman Çiftliği varlıklarının çeşitli yöntemlerle amaç dışı kullanıldığı, birilerine peşkeş çekildiği Sayıştay’ın denetim raporları ile tespit edilmiştir. Hukuk devletinde Kanunlara uygunsuz işlerin yapılması mutlak surette önlenmelidir. Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk’ün mirası ve bağışlama ile kuruluş amaçları doğrultusunda korunmalıdır.

Atatürk Orman Çiftliği; Atatürk’ün direktifleri ile bozkırın ortasında, üreticilere üretimde örnek olsun, onların tohum, fidan ve damızlık hayvan ihtiyaçları karşılanması için kurulmuştur. Tarımın ve hayvancılığın bilimsel yöntemlerle yapılması amaçlanmıştır.”

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Atatürk Orman Çiftliğinin 55.538 dekarlık bir araziye sahip olduğu, 1983’te çıkarılan bir Kanunla 22.282 dekarlık kısmının devrinin yapıldığı ve elinde kalan 33.098 dekardır.” Söz konusu arazilerin satış, devir veya tahsis edilmesine ilişkin kanunlarda belirtilen kamu yararı ve satış veya devir amaçlarına aykırı olarak, devredilen bu arazilerin daha sonra başka kişi ve kurumlara satıldığı, devredildiği, tahsis edildiği veya atıl bir şekilde bırakıldığı görülmektedir.” Sayıştay’ın yapmış olduğu tespitlerdir. Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk’ün mirasıdır, orayı korumak başta Atatürk Orman Çiftliği müdürü olmak üzere bütün yurttaşlarımıza düşer. Atatürk Orman Çiftliğinin 1 metre kare eksilmesine gönlümüz razı olmaz, yöneticilerin bu arazilerin azalmasına sessiz kalmalarına kayıtsız kalamayız. Atatürk Orman Çiftliği, Başkent Ankara’nın yeşillenmesi, doğanın güzelleşmesi, üretim ve kalitenin artırılması ile arazilerinin korunmasında kurum yöneticilerine önemli görevler düşmektedir.”

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Son 15 yılda, Atatürk Orman Çiftliğinde yaşanan yağmanın Kanunlarla izahı mümkün değildir. Atatürk Orman Çiftliğine sahip çıkmak Atatürk’ün mirasına ve üreticinin geleceğine sahip çıkmaktır.

Yorumlar (0)