CHP'li Tanrıkulu, Ispanak Zehirlenmelerini Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da yaşanan ıspanak zehirlenmeleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay'a yazılı olarak yanıtlanması için soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 06.11.2019, 11:25
CHP'li Tanrıkulu, Ispanak Zehirlenmelerini Sordu

Tanrıkulu'nun soru önergesi şu şekilde:

İstanbul’da ıspanaktan zehirlenme şikayeti ile hastaneye başvuran vatandaş sayısının arttığı ve İstanbul İl Tarım Müdürlüğü tarafından zehirlenmelerin "ıspanak içerisinde tespit edilen yabancı ottan kaynaklı yoğun miktarda atropin ve scopalamin maddesi" nedeniyle gerçekleştiği bilgisinin paylaşıldığı haberleri mevcuttur.

 

Bu bağlamda;

1.    İstanbul’da "ıspanak içerisinde tespit edilen yabancı ottan kaynaklı yoğun miktarda atropin ve scopalamin maddesi" nedeniyle zehirlenmelerin gerçekleştiği haberleri doğru mudur?

2.    Haberler doğruysa, ıspanaktan zehirlenme şikayeti ile hastanelere başvuran kişi sayısı ve ilçelere göre dağılımı nedir?

3.    Ispanaktan zehirlenme şikayeti ile hastanelere başvuran kişilerin güncel sağlık durumu nedir?

4.    Belirtilen şikayetler ve ıspanak yerine zehirli otların karıştırılarak satılması iddialarına ilişkin başlatılan bir inceleme ve önlem alma çalışmaları var mıdır? Varsa, güncel akıbetleri nedir?

Yorumlar (0)