CHP'li Mehmet Tüm'den 16 Aralık Daveti

CHP 25 ve 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’e ‘Deniz Gezmiş’i övmek’ten ceza istemi

Vekil Haberleri 15.12.2019, 13:22
CHP'li Mehmet Tüm'den 16 Aralık Daveti

Önceki Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm 2017 yılında CHP Altıeylül İlçe Teşkilatı’nın danışma toplantısında bir konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu hakkında yaptığı açıklamalar ve “Deniz Gezmiş’i öven ifadeler kullanması” suç sayıldı ve hakkında bir iddaname düzenlendi.

İddianamede, Mehmet Tüm’ün Sülayman Soylu’ya hitaben, “İçişleri Bakanı adı Soylu olan ama söylemleri ve kullandığı ağır dil hiç soylu olmayan o adam İçişleri Bakanı diyor ki…” ifadeleri ve Devlet Bahçeli’ye yönelik, “…senin gibi dönek değil” şeklindeki sözleri aktarıldı.

Ayrıca Mehmet Tüm’ün aynı toplantıda yaptığı, “Deniz Gezmiş bu ülkenin bağımsızlığı için, demokratik bir Türkiye için emperyalizme karşı idam sehpasına gitti, o bir kahramandır, o bir devrimcidir, o bir sosyalisttir” konuşmasının aktarıldığı iddianamede, şu ifadelere yer verilerek hakkında bir dava açıldı. ’’Silahlı terör eylemlerine katılması dolayısıyla hüküm giyen Deniz Gezmiş’i öven ifadeler kullandığı bu şekilde üzerine atılı suçları teşkil eden eylemleri gerçekleştirdiği iddia, müşteki vekillerinin şikayet dilekçeleri, cd çözümleme tutanağı, fezleke, şüpheli savunması ve tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmakla delillerin taktir ve değerlendirilmesi mahkemeye ait olmak üzere şüphelinin yargılanmasının yapılarak üzerine atılı suçtan eylemlerine uyan ve yukarıda gösterilen sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına, şüpheli hakkında TCK’nin 53/(1) maddesindeki güvenlik tedbirlerine hükmolunmasına, karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.”

Bu davanın 2 duruşması geçtiğimiz aylarda Balıkesir Adliyesinde görüldü.

Bu davalar ile ilgili Mehmet Tüm yaptığı açıklamada ‘’Milletvekilliğimin sona ermesinin hemen ardından, vekillik dönemimde yaptığım konuşmalar nedeni ile hakkımda defalarca iddianameler düzenlendi, davalar açıldı.

Oysa, bir siyasetçinin görevi, halkın çıkarlarını gözeterek, iktidarı denetlemek, sorgulamak, eleştirmek, ona doğru olanı göstermektir. Bu yüzden bu tarihi bir dava ve hepimizin yargılandığı bir davadır.

Denizi seven Halkımızı ve bu tarihi davaya tanık olmak isteyen herkesi duruşmayı izlemeye ve AKP iktidarının baskılarından korkmadığımızı göstermek için 16 Aralık 2019 Pazartesi günü saat:13.00’da Balıkesir Adliyesine davet ediyorum!” dedi.

Yorumlar (0)