CHP'li Kemal Zeybek: Gülsan sanayi sitesinden esnafı toybelen’e taşırken rant peşinde olmayın!

Gülsan Sanayi Sitesinin yerinin değiştirilmesinin araştırılması için verilen önergede CHP Grubu adına konuşan Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Samsun ülkemizin önemli merkezlerindendir, burada faaliyet gösteren Gülsan Sanayi sitesi şehir merkezi içerisinde kaldığı için yerinin değiştirilmesi ve daha uygun bir alana taşınması herkes tarafından olumlu karşılanmıştır.

Vekil Haberleri 17.03.2021, 09:53
CHP'li Kemal Zeybek: Gülsan sanayi sitesinden esnafı toybelen’e taşırken rant peşinde olmayın!

Gülsan Sanayi Sitesi kurulduğu yıllarda değeri çok önemli görülmeyen alan şimdi birilerinin rant iştahını kabartıyor. Gülsan Sanayi Sitesinin bulunduğu alanda metrekare bedelleri 4-5 bin lira olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi istimlak yolu ile 1.200- 1.300TL’den kamulaştırmıştır. 
  Zeybek; Toybelen’de Sanayi sitesi kurulmak istenen alandaki arazinin metrekare bedelleri ise; 250 ile 500 TL arasında değişiyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, TOKİ aracılığı ile yapmış olduğu projeden rant elde etmek ve metrekaresini 4 bin TL’ye satmak istiyor. Samsun’un kalkındırılması, sanayicinin güçlendirilmesi, üretimin sağlanması, insanlara iş olanaklarının artırılması ve ilimizin hak ettiği yere taşınması için rant anlayışından vazgeçilmelidir. Toybelen’de yapılan yeni sanayi sitesine taşınacak esnaf ve sanatkarlarımıza gerekli kolaylıklar sağlanmalı, dükkanların metrekaresi 4 bin TL yerine, 1.500 ile 2.000 TL arasında bir fiyattan taksitlendirerek verilmeli, taşınacak esnaf ve sanatkarlara gerekli taşınma destekleri de sağlanmalıdır. Bafra Sebze Halinde de benzer bir durum mevcuttur. Rant anlayışından vazgeçilerek, girişimcilere gerekli destekler sağlanmalı ve Samsun İli Türkiye ölçeğinde istenilen yere taşınmalıdır. 
   

  KÖYLÜNÜN KULLANMIŞ OLDUĞU MERALARA DOKUNULMASIN!
 

 CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Lâdik- Tatlıcak köyünde bulunan 500-600 dekarlık mera ’ya Güneş enerji sistemi kuruluyor. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın köylerini beklemelerinin önemli nedenlerinden biri de kendi ihtiyaçları oranında hayvancılıkla ve tarımla uğraşmaktır. Köylünün kullanmış olduğu meraları özel şirketlere devir etmek, siz bu işi yapmayın, göçün demektir. Büyükşehir Belediyeleri bazı yerlerde köylülerin kendi imkanları ile zamanında almış olduğu köy ortak alanlarını satmaya ve kiraya vermeye çalışıyorlar.  Esnaf ve sanatkâr ile köylünün çıkarları ranta kurban edilmesin. 

İÇME SUYUNDA EN PAHALI İL SAMSUN
   

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Samsun, şu anda Türkiye’de en pahalı içme suyunu kullanıyor. Aylık TEFE, TÜFE üzerinden yıllarca ücret alınıyor, buna dur denilmesi gerekiyor.  Su kaynakları bakımından ülkemizin en zengin ilinin İçme suyunu en pahalı içmesinin nedeni nedir? Büyükşehir Belediyesi, halkın kullanmak zorunda olduğu suyu önemli bir gelir kaynağı olarak görmesi ve uygulaması doğru değildir. Samsun’ da yaşayan insanlarımızın da uygun fiyattan su kullanmaları sağlanmalıdır. 
 

SAMSUN’DAKİ BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ NEDEN KAPATILIYOR?
   

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Tüm Bölge Müdürlüklerinin Samsun da kapatılarak Trabzon’a taşınmasının nedeni nedir? Hükümet temsilcilerinin bu işe seyirci kalmasına bir anlam veremiyoruz. İlçelerde Müdürlük düzeyinde olan birimlerin, Şeflik düzeyine indirildiği ve bazı ilçelerimizde kapatılacağı yönünde haberler almaktayız. Samsun, Karadeniz Bölgesinin merkezi konumundadır buradaki Bölge Müdürlüklerinin başka illere taşınması kabul edilebilir bir durum değildir. Bizler buna şiddetle karşıyız, Samsun sevdalısı olduklarını söyleyen iktidar çevrelerinin de buna karşı çıkmasını bekliyoruz. Samsun da faaliyetlerini sürdüren bütün Bölge Müdürlükleri ilimizde faaliyetlerini sürdürmelidir.

Yorumlar (0)