CHP'li Kaya'dan Bakan Kurum'a Çağrı

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin görüşmelerinde söz alarak Trabzon yaylalarında devam eden yıkımlarla ilgili sorunları aktararak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulundu.

Vekil Haberleri 19.12.2019, 12:12
CHP'li Kaya'dan Bakan Kurum'a Çağrı

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin görüşmelerinde söz alan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon yaylalarında devam eden yıkımlarla ilgili sorunları dile getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldığı oturumda konuşan Kaya, Bakan Kurum’a seslenerek, “Trabzon'un yaylalarında büyük sorun var. Birçok yayla evi yıkıldı ve birçok yaylacı da şu an evimiz ne zaman yıkılacak diye tedirginlik yaşamaktadır” dedi.

Trabzon’un yaylalarında huzurun bozulduğuna dikkat çeken CHP’li Kaya, bölgedeki izlenimlerini Bakan Kurum’a şöyle aktardı:

“Sayın Bakanım, Trabzon'un yaylalarında büyük sorun var. Birçok yayla evi yıkıldı ve birçok yaylacı da şu an evimiz ne zaman yıkılacak diye tedirginlik yaşamaktadır. Yaylaların huzuru bozuldu Trabzon'da. Ben gittim orada vatandaşlarla görüştüm, vatandaşları dinledim. Birçoğu sırf gitmem nedeniyle bana ‘Allah razı olsun’ dediler.”

Trabzonlu yaylacılar adına da Bakan Kurum’dan sorunun çözülmesi için irade koymasını talep eden Kaya, “Sizden ricamız, bir çalışma yapıp oradaki sorunu yerinde tespit ettirmeniz ve çözüm konusunda bir irade ortaya koymanızdır” şeklinde konuştu.

CHP’li Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

“Orada hayvancılık yapan, hayvancılık faaliyetleriyle geçinen birçok insan mağdur durumda ve sizlerden çözüm beklemektedir. Bu konuya bir el atmanızı ve orada hayvancılık yapan, yaylacılık yapan insanların makul, mantıklı taleplerini dinleyerek bir çözüm üretmenizi rica ediyorum.”

Yorumlar (0)