CHP'li Karadeniz: ''Bu kritik süreçte kaos ortamı yaratmak isteyenler var''

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divan Üyesi Barış Karadeniz Koronavirüs(Covid-19) ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karadeniz virüsle mücadelede alınacak kişisel önlemlerin önemine değindi.

Vekil Haberleri 23.03.2020, 14:57
CHP'li Karadeniz: ''Bu kritik süreçte kaos ortamı yaratmak isteyenler var''

Barış Karadeniz'in açıklaması şöyle:


''Dünya Sağlık Örgütünce Pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs'e karşı alacağımız kişisel önlemler elzemdir.Her daim tedbirli ve temkinli olunmalı, mücbir durumlar dışında dışarıya çıkılmamalı, kalabalık ortamlara girmekten kaçınılmalıdır. Eller sabun kullanarak sık sık yıkanmalı, kolonya ve dezenfektan ürünlerle dezenfekte edilmelidir. Bulunulan ortam sık sık havalandırılmalı bu süre zarfında misafir kabul edilmemelidir. Yurt dışı ziyaretleri ertelenmeli, yurt dışından dönen vatandaşlarımız 14 gün karantina kuralına uyarak sosyal izolasyonu sağlamalıdır. Birebir temaslardan kaçınarak sosyal mesafe alanı korunmalıdır. Önlem alındığında, uzmanların önerilerine uyulduğunda bu hastalığı en az kayıpla atlatacağımızdan şüphemiz yok'' dedi. 

Virüsle mücadelede en önde yer alan sağlık çalışanlarına teşekkür eden Karadeniz; ''Bu süreçte bizler için sabah akşam demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışan sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek az. Bizler türlü önlemler altında dahi sokağa çıkmaya korkarken hekimlerimiz ve tüm sağlık ekibimiz elini taşın altına koyarak çalışıyor. Bu kutsal görevi iş ahlakı özveri ile yerine getiren her bir sağlık çalışanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.  Onlar böyle şartlar altında çalışırken bizlerin de onlara karşı yerine getirmesi gereken sorumluluklar bulunuyor. Öncelikle hastalığın ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana ''Biz sizin için buradayız sizler de bizim için evlerinizde kalın'' diyerek evde kalmamızı isteyen sağlık çalışanlarımızı dinleyerek mümkün olduğunca evimizde kalacağız. Ailesinde veya çevresinde karantinada ya da tedavi gören hastası bulunan vatandaşlarımızın bu kritik süreçte hekimlerimizi dinleyerek onlara yardımcı olmaları gerekiyor. Hekimlerimizin, sağlık personelimizin uyarılarını dikkate alarak onların iş yükünü hafifletebiliriz. Bizim için orada olan sağlık çalışanlarımıza en büyük yardımı böylelikle yapmış olacağız'' ifadelerine yer verdi. 


Sosyal medyada yapılan asılsız haberler ve görüntülerle halkın kaosa sürüklenmek istendiğini sözlerine ekleyen Cumhuriyet  Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz; 
''Bu kritik süreçte kaos ortamı yaratmak isteyen,  kaos ortamından beslenen art niyetli kişi veya kişilerce sosyal medya organlarından yapılan asılsız belge, fotoğraf video ve ses kayıtlarının çoğaldığını gözlemliyoruz. İnternet kullanımının her geçen gün arttığı ve sosyal medya mecralarında geçirilen süreye paralel halkımızı karamsarlığa ve psikolojik dramlara sürüklemek isteyenlerin karşısında durmalı, özellikle kıymetli büyüklerimizin yalan yanlış haberlerle umutsuzluğa sürüklenmesini önlemeliyiz. Anlık haberleşme programlarından gelen  asılsız belge, haber, video fotoğraf ve ses kayıtlarını önemsemeyelim, resmi kaynaklardan yapılan açıklamalar dışında başka bilgilere inanmayalım. Bakanlığımızla, valiliğimizle, yerel yönetimimizle teyakkuz halindeyiz. Herhangi bir durumda vatandaşlarımızın direkt bizi aramalarını beklediğimi, elimizden gelen yardımı yapacağımızı vatandaşlarımızla her daim birlikte olduğumuzu belirtiyorum. Dün olduğu gibi bugün de telefonumuz vatandaşlarımıza hep açık. Bu süreci hep birlikte mücadele ederek atlatacağız'' sözleri ile cümlelerini sonlandırdı. 


 

Yorumlar (0)