CHP'Lİ KADİM DURMAZ:UMUDUMUZ CUMHURİYET

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vekil Haberleri 29.10.2022, 13:53 29.10.2022, 14:11
CHP'Lİ KADİM DURMAZ:UMUDUMUZ CUMHURİYET

İşte Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ın o açıklaması:
“Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz...”

 “Eğilmez başımıza taç yaptık hürriyeti, Zaferle kalbimizle yazdık Cumhuriyeti.”

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923’de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek Cumhuriyeti ilan etti.

Ve Samsun’da yakılan milli mücadele meşalesi, Sivas’tan, Amasya’ya, Tokat’a kadar; Anadolu Halkının ellerinde Cumhuriyetimizin ilanına kadar geldi…

Bugün Cumhuriyet Bayramı; 99 yıldır Cumhuriyetin aydınlattığı yolda, akıl ve bilimin temelinde çağdaş ve demokratik Türkiye mirasını taşıyoruz…

Bizler bu mirasın yılmaz savunucuları olmaya, Cumhuriyetin değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmaya devam edeceğiz…

Bugünün siyasi atmosferinde Cumhuriyete sahip çıkmak demek; onurumuza sahip çıkmaktır, milli değerlerimize, bağımsızlığımıza sahip çıkmak demektir…

Bugün haddini bilmeden, bulunduğu koltuğun Cumhuriyet’le var olduğunu anlamadan Cumhuriyete, Atatürk’e dil uzatanlar bilsinler ki Cumhuriyet sahipsiz değil!

Cumhuriyet; Kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesidir; sınıfların, kişilerin, ailelerin, cemaatlerin veya bir zümrenin eline bırakılmayacak kadar kutsalımızdır.

 Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir.

Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenemez.

Cumhuriyet 99 yıldır temel hak ve özgürlüklerin, hukukun, eşitliğin, demokrasinin ve çağdaşlaşmanın teminatıdır.

Cumhuriyet tüm dünya halklarının barışını savunur, Cumhuriyet bağımsızlıktır, her ne olursa olsun dış mihraplara boyun eğmeme biçimidir!

Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi yönetim şeklidir.

Kişinin hak ve özgürlükleri ancak Laik, Çağdaş ve Demokratik Cumhuriyet’le güvence altında olacaktır.

 Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerleyecektir.

Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır.

Tokat halkı vatanın ve milletin dar gününde elini taşın altına koyarak Millî Mücadele’ye her türlü desteği vermiştir.

Selçuklu ve Osmanlılar döneminde bu şehre “Darun Nusret” (Yardımcı Şehir) unvanının verilmiş olması tesadüf olmasa gerektir.

Tokat halkı olarak bizler geçmişte devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının tehlikeye düştüğü her dönemde üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmekten kaçınmadık.

İbn-i Kemal’in, Molla Hüsrev’in Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa’nın torunları Onbeşliler Diyarı Tokat, bundan sonra da ülkesinin bağımsızlık mücadelesinde daima en ön saflarda olacaktır.

Cumhuriyetin memleketimize kazandırdığı milli varlıkları özelleştiren, kapatan bu iktidara karşı milli değerlerimize sahip çıkmaya, Cumhuriyet projeleriyle kalkınmaya, gelişmeye devam edeceğiz…

Kim ne yaparsa yapsın, bu karanlık günler son bulacak, üreten, gelişen, demokrasi ve aydınlıklara sevdalı Türkiye’yi yeniden kuracağız. Cumhuriyet ve onun eserleri var oldukça bu gücü her daim taşıyacağız. Cumhuriyetin eserleri ilelebet yaşamaya, yaşatmaya devam edecek

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Benim ölümlü vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar ayakta kalacak ve Türk ulusu güven ve mutluluğunu sağlayan ilkelere uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir”

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin 99.Kuruluş yıldönümünü kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Yaşasın Cumhuriyet!

Yorumlar (0)