CHP'li İlhan: Çiftçilerimiz İçin Her Türlü Desteğin Sağlanması Gerekir

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, geçen hafta Kırşehir ilinde meydana gelen dolu yağışının Mucur İlçesi'ne bağlı birçok köyde ve bölge civarında maddi hasara yol açtığını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 11.06.2020, 15:11
CHP'li İlhan: Çiftçilerimiz İçin Her Türlü Desteğin Sağlanması Gerekir

İLHAN, yoğun dolu yağışının Mucur İlçesi'ndeki köylerde tarımla uğraşan çiftçilerin arazilerinde ciddi zarar ve hasara yol açarak olumsuz yönde etkiler yarattığını belirtti ve son aylarda yaşanan salgınla mücadele süreci de düşünüldüğünde yerli üretimin en büyük emekçileri çiftçiler için her türlü desteğin sağlanmasının önem arz ettiği vurgusunu yaptı.

TARSİM SİGORTASINA SAHİP OLAN ÇİFTÇİLER BİLE SORUN YAŞAMAKTADIRLAR.

Söz konusu doğa afetinden ötürü sigortası olmayan veya kiralama usulü ile ekim yapan çiftçilerin ciddi mağduriyetler yaşadıklarını söyleyen İLHAN, TARSİM sigortasına sahip olan çiftçilerin bile her ne kadar tarlalarına eksperler tarafından inceleme ve tespitler yapılsa da sorunlar yaşadıklarının altını çizdi ve bu sebeple çiftçilerin daha fazla sıkıntı ve mağduriyet yaşamamaları adına kredi borçlarının acilen ertelenmesi gerekir dedi.

İLHAN: "BU DEFA AYNI SORUNLAR YAŞANMAMALI VE ÇİFTÇİLERİN MAĞDURİYETLERİNİN GİDERİLMESİ İÇİN İVEDİLİKLE HAREKETE GEÇİLMELİDİR!"

CHP Milletvekili İLHAN, Mucur İlçesi'nin Aydoğmuş, Avcı, Büyükkayapa, Kurugöl, Küçükkayapa, Pınarkaya Köyleri ile ilçedeki Rışvan Karakuyu bölgesinin ciddi hasar alan yerler arasında olduğunu söyleyerek çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi ve zararlarının karşılanması yönünde gerekli yardım ve desteğin yapılmasına ilişkin olarak ivedilikle harekete geçilmesi adına başta Tarım ve Orman Bakanı olmak üzere tüm yetkililere seslendiğini belirtti.

Kırşehir ilimizde geçen hafta meydana gelen dolu yağışı nedeniyle Mucur ilçemize bağlı birçok köyde ve bölge civarında maddi hasar meydana gelmiştir. Yoğun dolu yağışı, Mucur ilçemizdeki köylerde tarımla uğraşan çiftçilerimizin arazilerinde ciddi zarar ve hasara yol açarak olumsuz yönde etkilemiştir. Son aylarda yaşanan salgınla mücadele süreci de düşünüldüğünde, yerli üretimin en büyük emekçileri çiftçilerimizin için her türlü desteğin sağlanması önem arz etmektedir. Mucur ilçemizde, Aydoğmuş, Avcı, Büyükkayapa, Kurugöl, Küçükkayapa, Pınarkaya köyleri ile Rışvan Karakuyu bölgesi ciddi hasar alan yerler arasındadır. Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi ve zararlarının karşılanması yönünde gerekli yardım ve desteğin yapılmasına ilişkin olarak ivedilikle harekete geçilmesi adına buradan başta Tarım ve Orman Bakanımız olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum

Yorumlar (0)