CHP'li Hakverdi: 50 ye yakın COVİD-19 hastası mahkum aynı blokta, temaslılar ve temassızlar aynı ortamda!

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Maltepe Açık Cezaevindeki COVİD-19 Karantina iddiasını meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 16.11.2020, 11:33 16.11.2020, 11:39
CHP'li Hakverdi: 50 ye yakın COVİD-19 hastası mahkum aynı blokta, temaslılar ve temassızlar aynı ortamda!

"Cezaevlerinde yaşanan kapasite yetersizliği nedeni ile kalabalık koğuşlarda kalmak zorunda olan mahkumlar, yetersiz havalandırma, hijyen malzemesi eksikliği, yeteri kadar sağlık personelinin bulunmaması ve gerekli tedbirlerin alınmaması nedeni ile pandemi sürecinde büyük risk altında bulunmaktadır.

Bakan’dan hala yanıt yok!

9 Ekim Tarihinde Adalet Bakanı Gül’e yönelttiğimiz “ Cezaevlerindeki Pandemi Süreci ’’ ne dair sorularımıza henüz yanıt alamamışken Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumundan gelen bilgiler, önlemler konusunda yetersiz kalındığını ve mahkumların hayatının hiçe sayıldığını gözler önüne sermektedir.

50 ye yakın COVİD-19 hastası mahkum aynı blokta, temaslılar ve temassızlar aynı ortamda!

Gerek mahkumlar ve avukatları, gerekse mahkum yakınları ile yaptığımız görüşmelerde Maltepe Açık Cezaevinde COVİD-19 vakalarının endişe verici düzeye ulaştığı ortaya çıkmıştır.

Cezaevi idaresinden aldığımız bilgiye göre bugün itibariyle İstanbul Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumunda 1447 mahkum kalıyor. Mahkumlarla yaptığımız görüşmede ise bir blokta bulunan 250 mahkumdan 50 sinin COVİD-19 hastalığına yakalandığı ve H Blok’ta karantina altına alındığı, bu hastalarla temaslı olanların ise temassızlarla hala aynı ortamı kullandıkları bilgisine ulaştık. Tüm bu iddiaları Bakanlık tarafından araştırmalı, gerekli tedbirler ivedilikle alınmalıdır." dedi.

Yorumlar (0)