CHP'li Durmaz'dan Bakan Soylu'ya Menzil Soruları

Tokat Milletvekili TBMM İdare Amiri Kadim DURMAZ İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı bir önerge verdi.

Vekil Haberleri 23.12.2019, 14:35
CHP'li Durmaz'dan Bakan Soylu'ya Menzil Soruları

Önergesinde; Emniyet teşkilatında ortaya çıkan sorunları, emniyet teşkilat yapısını, görevlendirmeleri ve son zamanlarda gündemi meşgul eden emniyetteki menzil yapılanmasını sordu.

Sayın Bakana yöneltilen Emniyetteki Menzil yapılanmasına ilişkin soruda “Emniyet İçerisinde eğer 1 tane Menzil Tarikatına mensup çalışan varsa istifa ederim” demişti. Buna ilişkin bir araştırma yaptınız mı? Menzil denilen bir Tarikat yapılanması Emniyet içerisinde Var mıdır? Yok mudur? Eğer varsa sözünüzde duracak mısınız?

2. Sınıf Emniyet Müdürlüğünden 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfiinin İçişleri Bakanının inisiyatifinde olması, Emniyet gibi bağımsız görünen bir teşkilattaki atama ve terfilerde, siyasileşmeyi doğurmaz mı?

Emniyet Teşkilatı içerisinde FETÖ Terör Örgütüne Üye olmak Suçlamasıyla, hapiste olan, açığa alınan veya meslekten atılan Emniyet mensuplarımızdan kaç tanesi geçmişte Takdir-Teşekkür ve Taltifle ödüllendirilmiştir? Sayısal olarak belirtir misiniz?

Yine 2002-2014 tarihleri arasında Emniyet Teşkilatı içerisinde yurtdışı kıyak göreve gönderilen polislerimizden kaçı görevde, kaçı açıkta, kaç tanesi ihraç, kaç tanesi hapiste olduğunu sayısal olarak belirtir misiniz?”

Gibi önemli soruları yönelten Durmaz, bu önergenin cevaplanmasının; hem kamu vicdanını rahatlatmak hem de Emniyet içerindeki sorunlara çözüm bulmak açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Durmaz, gerekli cevabı acilen beklediklerini belirtti.

Yorumlar (0)