CHP'li Bülbül Bakan Selçuk'a sordu: Eğitimden memnun musunuz?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “Sayın Bakan 10.07.2018’de göreve başladınız. 27 aydır görevdesiniz. Acaba şimdi milli eğitimin geldiği noktadan memnun musunuz?” dedi.

Vekil Haberleri 04.11.2020, 16:56
CHP'li Bülbül Bakan Selçuk'a sordu: Eğitimden memnun musunuz?

Bülbül, 18 yılda 7 bakan ve eğitim adına 20 reform açıklandığını ve bugün de eğitimde yeniden reform yapılması açıklamalarının eğitimde başarısızlığın bir kanıtı olduğunu söyledi.

Bülbül, 2002 yılında 24 çeyrek altın karşılığı maaş alan öğretmenlerin bugün maaşlarının 5 çeyrek altına düştüğünü ve 19 çeyrek altının eksildiğini belirtti. Bunun tamamen öğretmenin ekonomik olarak çöküşünü ortaya koyduğunu belirten Bülbül, “Atanamayan öğretmenler var. Atanamayan intihar eden öğretmenler var. Bu çocuklar ne olacak. KHK’dan dolayı dışarda olan öğretmenler var. Hukuk işlemiyor. Adalet işlemiyor. Fırsat eşitliği yok, eğitimde demokrasi yok, eğitimde, liyakat yok, eğitimde adalet yok” dedi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç’a hitaben üniversite rektör atamalarından liyakat olmadığını, emir ve itaatin olduğunu belirterek Bülbül, AKP’li milletvekillerinin rektör olarak atandığını söyledi.

Bakan’a da “dayanıksız olduğu tespit edilen kaç olur vardır? İllere göre dağılımı nedir? Güçlendirme çalışmaları yapılmakta mıdır? Diye sordu.

Yorumlar (0)