CHP'li Arık Tartışılan Şirketi Sordu: Hezarfen'i Kim Uçurdu?

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesini alan Hezarfen Danışmanlık Şirketini ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ilişkilerini büyüteç altına aldı. Arık, söz konusu şirketin hızlı yükselişinin dikkat çekici olduğunu belirterek, “Hezarfen’i kim uçurdu?” diye sordu.

Vekil Haberleri 04.11.2019, 10:45 04.11.2019, 14:31
CHP'li Arık Tartışılan Şirketi Sordu: Hezarfen'i Kim Uçurdu?

Tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına ait depo alanlarının kullanım ihalesini alarak dikkat çeken Hezarfen Danışmanlık Şirketi, TBMM gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kısa bir süre öncesine kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir çalışanının sahibi olduğu şirketin kısa sürede yükselişinin dikkat çekici olduğunu belirterek, konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Arık, şirketin hızla yükselişinin ardından kamu kurumlarından özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan aldığı işlerin önemli bir payı olduğu yönünde ciddi iddiaların olduğunu ifade etti. Arık, soru önergesinde ise şu görüşlere yer verdi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihale dışı bırakıldığı Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının  ihalesini 15 yıllığına  Hezarfen Danışmanlık Şirketi tarafından alınmasının ardından kamuoyunda söz konusu şirketin yeterliliği tartışmalara neden oldu. Bu bağlamda;

1-) Bugüne Hazerfan Danışmanlık Şirketi Bakanlığınıza bağlı kuruluşların işlerini yaptı mı? Bu işler nelerdir ve ne kadar bir ödeme yapılmıştır?

2-) Hazerfan Danışmanlık Şirketi Bakanlığınız bünyesindeki kuruluşlardan PTT’nin hangi işlerini yaptı? Yapılan işler sonucu söz konusu şirkete ne kadar bir ödeme yapıldı?”

Yorumlar (0)