CHP'li Ali Keven: Elektrik dağıtım şirketi ÇEDAŞ Yozgat'ta çok sayıda çam ağacını kesti

Yozgat Boğazlıyan ilçesine bağlı Oğulcuk köyünde yaşanan olayda çok sayıda çam ağacının kesilmesine CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 15.10.2020, 13:22
CHP'li Ali Keven: Elektrik dağıtım şirketi ÇEDAŞ Yozgat'ta çok sayıda çam ağacını kesti

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat Boğazlıyan ilçesine bağlı Oğulcuk köyünde yaşanan olayda çok sayıda çam ağacının
kesilmesine tepki gösterdi.

“Boğazlıyan ilçemize bağlı Oğulcuk köyünde 20 yıl önce köy halkının emeğiyle oluşturulan ormanda bulunan çam ağaçları ÇEDAŞ tarafından kimseye haber verilmeden pervasızca kesilmiştir. Köy muhtarı Kemal Yalçın ve köylülerin fark etmesi sonucu daha fazla ağaç katliamı yapılması engellenmiştir. Kısa süreli sürtüşmeden sonra ÇEDAŞ yetkilileri bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştır. Ancak fark edilene kadar ne yazık ki ÇEDAŞ tarafından çok sayıda çam ağacı kesilmiştir. Köy muhtarı Kemal Yalçın ile görüştüm. Konuyu Orman Genel Müdürlüğü’ne ilettim. Derhal soruşturma başlatılmalıdır. Bu yaşananlar sorumsuzluktur. Vicdansızlıktır. Bu yapılan ağaç katliamı AKP tarafından özelleştirilen elektrik dağıtım şirketlerinin pervasızlığını hukuk tanımazlığını bir kez daha göstermiştir. ÇEDAŞ bu cesareti nereden alıyor? Elbette Kaz Dağları ve diğer yerlerde olduğu gibi çevre düşmanı AKP'den alıyor.”

Yorumlar (0)