CHP'li Ali Fazıl Kasap: “Kütahya çiftçisi perişan halde”

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya ve ilçelerinde baş gösteren kuraklık nedeniyle çiftçilerin mağdur olduğunu, kıraç alanlardaki verim kaybının yüzde 100’ü, sulu tarım yapılan arazilerde ise verim kaybının yüzde 30’lara dayandığını söyledi.

Vekil Haberleri 13.07.2021, 11:26 13.07.2021, 11:33
CHP'li Ali Fazıl Kasap: “Kütahya çiftçisi perişan halde”

Kütahya ve ilçelerinde Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı ve TARSİM sigortası olan çiftçilerin kuraklık nedeniyle yaşadıkları zararın Kütahya İl Tarım Müdürlüğü tarafından tespit edildiğini ve ortaya çıkan mağduriyetin giderileceğinin açıklandığını belirten Kasap, TARSİM sigortası olmayan çiftçilerin bu durumdan yararlanamamasının kabul edilemez olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ancak TARSİM sigortası yaptıramayan çiftçilerimiz yaşanan kuraklıktan dolayı bu haktan yararlanamıyor. Yaşanan kuraklıktan dolayı ciddi rekolte kayıpları yaşayan çiftçilerimiz bir defaya mahsus olmak üzere bu haktan yararlandırmak gerekiyor. Kütahya İl Tarım Müdürlüğü, Kütahya’da faaliyet gösteren, kuraklıktan dolayı mağdur olan ve TARSİM sigortası yaptıramayan çiftçilerimize de destek olmalı. Bu yıl yaşanan kuraklık dolayısıyla ekonomik olarak zarara uğrayan çiftçilerimiz çok zor halde. Bu kadar zor günler geçiren çiftçilerimize bir defaya mahsus olmak üzere bu hak tanınmalı. Çiftçilerimiz yalnız bırakılmamalı.” 

Yorumlar (0)