CHP'li Adıgüzel: Utanmasalar Soluduğumuz Havadan Bile Vergi İsteyecekler

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel yaptığı açıklama ile meralar için hayvancılardan para istenmesine tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 27.05.2020, 13:02 27.05.2020, 13:06
CHP'li Adıgüzel: Utanmasalar Soluduğumuz Havadan Bile Vergi İsteyecekler

Ayrıca geçici tarım işçilerinin ulaşımı için de önerisini dillendiren Adıgüzel açıklamasında şunları dile getirdi:

“AKP hükümeti 18 yıllık iktidarında olağanüstü borçlanma ve özelleştirme gelirlerine rağmen bugün nakit sıkıntısı çekiyor. Ekonomik tedbir adı altında hayata geçirilenler ise nedense hep vatandaşa yük bindiren cinsten tedbirler.

Şimdi meralardan hayvan başına para istiyorlar. Büyük hayvan çiftlikleri dışında doğal yollarla hayvancılık yapan insanımızın durumu zaten ortada iken meraları paralı yapmak hayvancılığı tamamen çiftliklere kapatmaktır.

Meralarda otlayan hayvanlardan para isteyen hükümetin o hayvanların doğaya katkısını düşünmesi gerekir. O zaman hayvancılar da hükümetten gübre parası istesinler. Ya da arıcılarımız da, taşıdıkları polen başına ücret talep etsinler. İşte meralardan para istenmesi bu kadar saçmadır.

Utanmasalar soluğumuz havadan bile vergi isteyecekler.

Tarımda önümüzdeki günler salgı süreci nedeniyle önemli bir sıkıntıya gebedir. Fındık toplamaya bölge dışından gelecek vatandaşlarımızın ulaşımında giderleri iki misline çıkacaktır. Çünkü %50 yolcu taşıma sınırı var. Bu masrafların günlük işçi ücretlerine yansımaması ve fındık maliyetlerini arttırmaması için bölge dışından gelen vatandaşlarımızın ulaşım giderlerinin yarısı devlet tarafından finanse edilmelidir. Bu şekilde de fındık üreticisinin maliyetine yansıması önlenmiş olur. Yine bu ve bunun gibi salgın süreci nedeniyle fındık haşatında olası problemler şimdiden masaya yatırılmalıdır. Ve yine son söz; 2020 fındığı için taban fiyat 25 TL’nin altında asla olmamalıdır.”

Yorumlar (0)