CHP'li Adıgüzel sözleşmeli erler için Ombudsman'a gitti

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, sözleşmeli erlerin mesai saatleri dışında evlerine gidebilmelerini sağlayan kanunun Meclis’ten geçtiğini ancak uygulanmadığını ifade ederek, Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikayet başvurusu yaptı.

Vekil Haberleri 10.11.2020, 15:43
CHP'li Adıgüzel sözleşmeli erler için Ombudsman'a gitti

Hiçbir mantığı olmayan bu ısrar yüzünden babasız büyüyen çocuklara, parçalanan ailelere daha fazla katlanamadığını ifade eden Adıgüzel dilekçesinde “Sözleşmeli Erlerin de tıpkı diğer askeri personel gibi evlerine gidebilmelerinin haklılığını Milli Savunma Komisyonu Başkanı, toplantılara katılan Bakan Yardımcısı başta olmak üzere tüm yetkililer onaylamış, sözleşmeli erlerin sanki yükümlü asker gibi tüm hayatlarını kışlalarda geçirmelerinin büyük mağduriyetler yarattığını aileleri yok ettiğini kabul etmişlerdir.” dedi ve bu konuda hiçbir zorluk çıkarılmayacağına dair sözler verildiğini ekledi.

Meclis’in iradesinin üstünde hiçbir güç olamayacağını belirten Ordu Milletvekili, dilekçesini şu şekilde bitirdi: “Sözleşmeli erler tıpkı uzman personel, astsubay ve subaylar gibi vatan evladı kahramanlardan oluşmaktadır. Bu insanlara, hiçbir anlamı olmayan bu kuralın işletilmesi, babasız büyüyen çocuk dramlarına, yıkılan yuvalara neden olmaktadır. Dolayısıyla, ivedilikle kanunun işletilerek bu askerlerimize hak ettikleri ve Yüce Meclis'in de takdir ettiği mesai dışında evlerine gidebilmelerini sağlayan kanun uygulanmalıdır.”

Yorumlar (0)