Bakan Selçuk: “Sosyal yardım alan vatandaşların bilgileri yerel yönetimlerle paylaşılacaktır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle, ‘2018 yılında sosyal yardımlarda mükerrerliğin kaldırılması uygulamasıyla yardımı kesilen kişi sayısına ilişkin’ yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Bakan Selçuk’tan yanıt geldi.

Vekil Haberleri 02.08.2019, 10:28
Bakan Selçuk: “Sosyal yardım alan vatandaşların bilgileri yerel yönetimlerle paylaşılacaktır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülke genelinde Sosyal yardımlarda mükerrerliğin tamamen ortadan kaldırılması amacıyla, sosyal yardım alanında hizmet veren kamu kurumları ve yerel yönetimler ile veri tabanlarının entegrasyonunun güçlendirilmesi sonucu 2018 yılında yardımı kesilen kişi sayısı kaçtır?” şeklindeki önergesini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltti.

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Sosyal yardımlarda mükerrerliğin ortadan kaldırılması amacıyla sosyal yardım alanında hizmet veren kamu kurumları ve yerel yönetimler ile veri tabanlarının entegrasyonunun güçlendirilmesi çalışmalarına devam edilmektedir.

Bu çerçevede İçişleri Bakanlığınca e-Belediye Sistemi hayata geçirilmiş ve sisteme Sosyal Yardımlaşma Takip Sistemi modülü eklenmiştir. Bu doğrultuda Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi ile entegrasyonun sağlanarak karşılıklı veri paylaşımına geçilmesi kararlaştırılmıştır.

Yerel yönetimler ile Bakanlığımız arasında veri alışverişinin başlanmasına yönelik çalışmalar kapsamında 27.06.2018 tarminde İçişleri Bakanlığı ile veri paylaşımı protokolü imzalanmıştır. Söz konusu protokol ile İçişleri Bakanlığının E-Belediye sistemi ile Bakanlığımız Bütünleşik Sosyal Yardım Sistemi arasında entegrasyon sağlanacak olup tek bir noktadan veri alışverişi yapılacaktır. Bu kapsamda yürütülen entegrasyon çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu entegrasyon çalışmaları neticesinde Bakanlığımızdan sosyal yardım alan vatandaşların bilgileri yerel yönetimlerle paylaşılacaktır. Dolayısıyla sosyal yardımlarda mükerrerliğin ortadan kaldırılması kapsamında yardımı kesilen herhangi bir vatandaşımız bulunmamaktadır” yanıtını verdi.

Yorumlar (0)