Ali Keven Yarım Kalan Kamu İnşaatlarının Tamamlanmasını Talep Etti!

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, inşaatı devam eden Hızlı Tren, Kapalı Ceza Evi ve diğer kamu inşaatlarını meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 17.07.2019, 20:19
Ali Keven Yarım Kalan Kamu İnşaatlarının Tamamlanmasını Talep Etti!

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan Keven "Yozgat'ta yapımı devam eden kapalı cezaevi, adalet eğitim merkezi, diyanet eğitim merkezi inşaatlarının akıbeti nedir? Bu inşaatlar neden durdurulmuştur? İnşaatı yapan müteahhit firmaların inşaatı yarım bırakması ve şantiyeyi kapatması hem çalışanları hem de Yozgat esnafını ve ekonomisini sıkıntıya sokmaktadır. Bu inşaatların ödenek durumu nedir? Yozgat'ta devam eden inşaatların 2019 yılı ödenekleri neden tam olarak verilmemiştir?
 

Ayrıca, Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatı ise yaklaşık on iki yıldır devam etmektedir, inşaatın bitiş tarihi devamlı ertelenmektedir. Yozgat, hızlı treni beklemekten bıktı ancak Sayın Cumhurbaşkanı ve siyasiler her seçimde "Hızlı tren yapıyoruz." demekten bıkmadı. İlgili Bakanlıklardan, Yozgat'ta devam eden projelerin ödeneklerinin tahsis edilmesini ve bir an önce hizmete açılmasını talep ediyorum. Lütfen, yarım kalan bu inşaatların akıbetini Yozgat halkına dürüstçe açıklayın, açıklayın ki Yozgatlılar öğrensin." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)