Ali Keven'den 23 Nisan Meclisin açılışı 99. yıl kutlama mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yıldönümü hakkında açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 22.04.2019, 18:00 22.04.2019, 18:15
Ali Keven'den 23 Nisan Meclisin açılışı 99. yıl kutlama mesajı

“Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış oldukları Anadolu halkını örgütleme mücadelesinin nihayetinde Ankara’ya gelerek 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açmalarının üzerinden 99 yıl geçti. Bugün içinde bulunduğumuz anti demokratik koşullar göz önüne alındığında Türk halkının iradesinin üzerinde başka bir güç tanımayan yüce Meclis’in değeri bir kat daha artmaktadır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmaya devam edecektir. Yüce Meclis’i değersizleştirmeye ve etkisiz hale getirmeye çalışanlar ise milletimizin nezdinde hüsrana uğrayacaktır.

Milletin egemenliğini sonra ki kuşaklara, çocuklarımıza, gençlerimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve Gazi Meclis’imizin saygı değer üyelerini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor saygılarımı sunuyorum. Bütün dünya çocuklarına barış ve sevgi içinde yaşayacakları bir gelecek diliyorum.”

Yorumlar (0)