02.09.2018, 06:07

TEZEK

‘Dünyaca ünlü, her yerde temsilcilikleri olan tezek üreticileri, maliyetlerdeki artışlar sebebiyle tezek fiyatlarına 02 Eylül 2018 itibariyle yüzde 300 zam yapıldığını açıkladı.

Üreticiler kış yaklaşırken böyle bir zam oranının elbette çok olduğunu ve bunun yapılmasını halka saygısızlık olduğunu belirterek özür dilediler. Üzgünüz ancak elimizden bir şey gelmiyor. Çünkü tezeğin geldiği yer malumunuz. (muzırca gülüşmeler).

Bir de şimdi şarbon mevzusu çıktı. Bu bizi ne kadar etkiler bilmiyoruz ancak şunu temin ederiz ki, tezeklerimizde kesinlikle şarbon lol hesap satın al kalıntısı ve türevleri bulunmamaktadır.

Hem yemedikten sonra (tabi ki şarbonlu etleri) ve temas etmedikten sonra bulaşıcı değildir.

Şunu da eklemeliyiz ki maliyetlerin düşmesi halinde bizler de daha ucuza üretim yapma sözü vererek sizleri selamlıyoruz.’

*

Tezek Tevzî Genel Yöneticiliği (TTGY) böyle bir zammın kabul edilemeyeceğini, gerekirse dışarıdan tezek ithal edeceklerini, yerli tezeğin de satış ve üretiminin yasaklanması gerektiğini ilanen duyurur. (Ahırdan kahkahalar yükselir)

Kamuoyu açıklamaları böyle olsa ne denir, gülmekten başka.

*

Bir tanıdık aktarmıştı. Ayakkabı tamircisinin yanında beklerken bir müşteri yaptırdığı işten borcunun kaç TL olduğunu sorar. Tamirci 20 TL der. Söylenen fiyatı yüksek gören müşteri o miktarın çok olduğunu söyler. Ayakkabı tamircisi ise ‘senin doların kaç lira olduğundan haberin var mı?’ deyip istediği paranın çok olmadığını belirtir.

Ülkemizde bir ekonomik sıkıntı var kimi kişiler kabul etse de etmese de. Dış güç iç güç mazeretlerine sığınmak âkil olanları ikna etmez. Daha muknî cevaplar gerekir.

İğneden ipliğe, undan ekmeğe her şeyin fiyatında yukarıya doğru bir ayarlama, düzenleme yapılmakta. Kimisinde gram eksiltiliyor, kimisinde kalite düşürülüyor. Böylece her ne kadar zam değil düzenleme dense de yapılan (kimse duymasın, yok yok herkes duysun) apaçık zam yapmaktır. Bunların zam olmadığına ben bile(!) inanmadım.

Enflasyonun kaç olduğunu resmi olarak açıklandığında görürüz.

Ne kadar gerçekçi derseniz, en iyisi mi siz demeyin. Olay kapansın. (Gülümsemeler)

Ülkede akaryakıta zam gelince ‘ben zaten 50 TL’lik alıyorum her zaman’, kömür ve benzeri yakıta zam geldiğinde ise ‘biz tezek yakarız’ deme kolaycılığıyla varılmak istenen neresidir?

Böyle yapmak hak yol mudur?

 

*

Halk bankası olayını çözebildik mi? Birileri bizle maytap mı geçiyor acaba? Nedir mevzunun iç yüzü, arka yüzü, al ve yan yüzleri?

*

Bu mevzunun ABD ile ya da Meşhur hayırsever ile ya da ne bileyim işte birileriyle alakası var mıdır?

*

Bankanın merkezine fareler girip döviz balyalarını kemirmiş olabilir mi? Onlar kemirdikçe yukarıdaki döviz paketleri aşağıya düşüyor da ondan olabilir mi? (gülüşmeler)

Ben ekonomiden anlamadığım için soruyorum, kediler trafoda olunca fareler merkez makinayı boş bulup içine dalıp oradaki kabloları kemirmiş, arızayı anlayamayan yapay beyin dövizi düşüyor algılayıp dijital göstergelerde yanlış göstermiş olabilir mi? (Tamam yeter devreler yanacak abi)

*

Ne haliniz varsa görün. Ben bu yazıyı kâğıt kullanmadan yazıyorum. Baskıda da kâğıt kullanılmayacak. Kâğıt zamlıymış, bulunmuyormuş hiç umurumda değil. Leman düşünsün, cep boydan saat cebi boyutuna geçip de çıkabilir huzura, tercih onların. (!)

*

Kim demiş?

Ördek

Ne demiş?

Bir ördek atasözü der ki; dünyayı su bassa ördeğin umurunda olmaz. (!)

*

İki günü birbirine eşit olan aldanmıştır, hadisini yanlış mı anladın ey Müslüman ki her gün artırıyor fiyatlar! (!)

Huzurlu yarınlar… 02.09.2018

 

Yorumlar (0)