Gazete Kritik Teknoloji Facebook, Rus ve İranlıların 4 Sayfasını Kaldırdı

Facebook, Rus ve İranlıların 4 Sayfasını Kaldırdı

Facebook, İran ve Ruslarla bağlantılı dört sahte sayfayı kapattı. Bu sayfalar, ABD 2020 ön seçimlerini etkileme niyeti taşıyarak koordineli hareket ediyordu. Şirket, yabancı müdahaleleri önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Facebook, Rus ve İranlıların 4 Sayfasını Kaldırdı

Şirketin Küresel Seçimler Kamu Politikaları Direktörü Katie Harbath, Siber Güvenlik Başkanı Nathaniel Gleicher ve diğer üst düzey yöneticiler tarafından yapılan basın açıklamasında, üçü İranlılar ve biri Ruslar tarafından yönetilen dört sayfanın, koordineli şekilde sahte bir tutumda bulundukları belirtildi.

Açıklamada, ABD 2020 başkanlık ön seçimlerini etkileme amacı taşıyan sayfaların, ABD, Kuzey Afrika ve Latin Amerika'da aktif olduğu kaydedildi.

Sayfaların paylaştıkları içerik nedeniyle değil, birbirleriyle koordineli şekilde davranarak sahte hesaplar kullandıkları için kapatıldığı ifade edilen açıklamada, Facebook'un yabancı müdahaleleri engellemek için uğraştığı vurgulandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız