Daha Yeşil Yarınlar İçin Bugünün Bireysel Önlemleri

Tasarruf edilen bir damla suya bile gelecek nesillerin ihtiyacı olmaktadır. Günlük beslenmenin ayrılmaz parçalarından biri olan sebzeler, evde yetiştirilebilmektedir. Evde yetiştirilen yeşillikler ile karbon salınımı engellenmektedir.

TEKNOLOJİ 15.06.2023, 14:17 15.06.2023, 14:20
Daha Yeşil Yarınlar İçin Bugünün Bireysel Önlemleri

Daha yeşil yarın için bugünün bireysel önlemleri, çevrenin kirletilmemesine dair farkındalık oluşturmak ile başlar. Gezegendeki tüm canlı ve cansız varlıkların yaşamının kaynağını oluşturan çevre, bazı tehlikeler ile karşı karşıya kalmaktadır. Bizden sonraki gelecek nesillere, doğaya ve diğer canlılara karşı temel sorumluluğumuz, temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak olmaktadır.

Herkesin kolaylıkla edinebileceği bazı alışkanlıklar, dünyanın daha temiz bir gezegen haline gelmesini sağlamaktadır. Özellikle suyun olmadığı yerde hayatın olmayacağı göz önüne alınırsa, suyun tasarruflu kullanılması gerektiği anlaşılmaktadır.

Tasarruf edilen bir damla suya bile gelecek nesillerin ihtiyacı olmaktadır. Günlük beslenmenin ayrılmaz parçalarından biri olan sebzeler, evde yetiştirilebilmektedir. Evde yetiştirilen yeşillikler ile karbon salınımı engellenmektedir.

Enerji Tüketimi Araştırma

ExpressVPN’in enerji tüketimi araştırmasına göre, klima ve su ısıtıcılar en çok elektrik harcayan ev eşyaları arasında bulunuyor. Elektrikli araç şarj etmek de en çok elektrik tüketen eylemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Bir gece lambasını her gece kullandığınızda elektrik faturanıza belki de çok düşük bir miktar yansıyor fakat bu 5 dolarlık maliyet elektrik faturanızda yıllık olarak neredeyse 60 dolar tasarruf etmenizi sağlar.

Doğanın İçinde Olmak ve Doğayı Korumak

İçinde yaşadığımız doğayı korumak ve az da olsa geliştirmek, her bireyin gelecek kuşaklara borcu olarak düşünülmektedir. Doğayı korurken geçirilen vakit, bireyleri doğaya daha fazla yaklaştırmaktadır. Saygılı bir tüketim anlayışı benimseyenler, tüketim alışkanlıklarını yavaş yavaş terk etmektedir. İhtiyacımız kadar tüketmeye başladığımızda, üretilen çöp miktarı gözle görülür oranda azalmaktadır.

Doğayı korumak için taşıdığımız bilinç ile aktif olarak çevrenin korunması hareketlerine katılım gösterilmektedir. İnsanların doğayı bilinçsiz bir şekilde kullanması, doğal çevre bozulmalarına neden olmaktadır.

Havanın kirlenmesi ekosistemin bozulmasına neden olurken, toprağın kirlenmesi besinlerin bozulmasına sebebiyet vermektedir. Sorumluluklarını yerine getiren bireyler, doğanın korunması açısından önemli rol oynamaktadır.

Yalnızca Tüketen Değil Aynı Zamanda Üreten Olmak

Kendi ihtiyaçlarınız ve imkanlarınız dahilinde ürettiğiniz küçük şeyler ile doğa dostu bir yaşam sürülebilmektedir. Hayvansal ve bitkisel birçok kimyasalın kullanıldığı kişisel bakım ürünleri, evde yapılabilmektedir. Aynı zamanda bütçeden tasarruf edilmiş olunmaktadır. Evdeki bitmiş veya kullanılmamış ürünlerin kapları dönüştürülerek farklı alanlarda kullanılabilmektedir.

Temiz olalım derken doğaya karşı davranışlardan vazgeçilmesi gerekmektedir. Market ve pazar alışverişlerinde bez çanta kullanılması, plastik kullanımını önlemektedir. Doğa için yapabileceğiniz en basit davranış, geri dönüşüme önem verilmesi olmaktadır.

Kızartma yağlarının evde biriktirilip belediyeye teslim edilmesi ve pillerin diğer çöplerden ayrı bir yerde toplanması gibi alışkanlıklar, doğanın korunmasını sağlamaktadır. Bireyler önlem aldıkça, doğa yeniden doğmasını bilmektedir.

 Geri Dönüşüm Kullanmak

Geri dönüşüm kutularını kullanmak, son derece basit bir işlem olmaktadır. Özellikle belediyeler birçok noktada geri dönüşüm hizmeti sunmaktadır. Aslında geri dönüşüm hizmetlerine ulaşmak, son derece kolay olmaktadır. Kağıt, karton, plastik ve metaller, geri dönüşüme kazandırılmaktadır. Sadece doğayı korumakla kalınmaz, aynı zamanda bütçe de korunmuş olmaktadır.

Kullanılmış ve işlevini yitirmiş bir kağıdın geri dönüşümü bile hava kirliliğini ve su kirliliğini azaltmaktadır. Doğal kaynakların azalması ciddi oranda düşerken, enerji tasarrufu sağlanmaktadır. Toprağın verimi artmakla birlikte besin değeri yüksek ürünler sofralarda bulunmaya başlamaktadır. İsrafın önüne geçilmesi, daha az atık elde edilmesini sağlamaktadır. Başka ülkelerden ithal edilmesi gereken maddeler azalmaktadır.

Suyu İsraf Etmeyin

Farkında olmadan israf edilen su, en fazla israf edilen kaynaklar arasında yer almaktadır. Dişlerinizi fırçalarken suyun kapatılması ve kirli tabakları yıkarken suyun idareli kullanılması gerekmektedir. Eskiye ait su alışkanlıklarının değiştirilmesi, doğaya fayda sağlamaktadır. Bireylerin suyun değerini anlaması ve su kullanımının iyi bir şekilde yönetilmesi, önem arz etmektedir.

Bireylerin geleceğe emin adımlar ile gitmesi, suyun dikkatli kullanımına bağlı olmaktadır. Nüfusun hızla arttığı göz önüne alınırsa, dünyadaki suyun yeterli olmadığı anlaşılmaktadır. Tarım teknolojisinde az su tüketen sulama usulleri geliştirilmektedir.

Suyun gerçek değerini anlayabilecek kadar bilinçlendirme, suyun geleceği için önemli olmaktadır. Suyu bilinçsizce kullanan kişiler, doğaya en büyük zararı vermektedir. Daha iyi bir gelecek için alışkanlıkların geride bırakılması gerekmektedir.

Yorumlar (0)