Bigo Live nedir? Bigo Live İle Nasıl Para Kazanılır?

Bigo Live nedir? Uzun süredir binlerce kullanıcı tarafından kullanılan Bigo Live uygulaması, Konya'da bir Türk gencinin Bigo üzerinden canlı yayın açarak kendini asması ile yeniden gündeme geldi. Bu uygulamayı daha önce duymamış veya nasıl kullanacağını tam olarak bilmeyenler Bigo Live'ı mercek altına aldı. Peki Bigo Live nedir? Nereden indirilir? Ne işe yarıyor? Bigo ne demek? Ücretli mi? Nasıl canlı yayın yapılır? Bigo ne? Detaylar haberimizde...

TEKNOLOJİ 18.05.2020, 02:11
Bigo Live nedir? Bigo Live İle Nasıl Para Kazanılır?

BIGO LIVE, yaşam anlarınızı göstermek ve yeteneklerinizi sergilemek için canlı yayın iyapabileceğiniz, canlı video akışı yayınlayan lider bir sosyal ağdır. 
Öncelikle Bigo Live nedir, diye soranlar olacaktır, başka bir yazıda detaylıca anlattım buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Ama yeniden özetlemek gerekirse; Bigo Live bir canlı yayın servisidir. Bu yazımda da size Bigo Live’dan para kazanılır mı, kazanılırsa nasıl para çekilir ?

İşte o bilgiler:

Bigo live internet üzerinden canlı yayın yapmasını sağlayan sosyal bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Bigo live üzerinden yapılan canlı yayınlar tüm kullanıcılar tarafından izlenebilmekte.

Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Bigo live üzerinden canlı yayın yapmak için; uygulamanın alt bölümünde bulunan kamera simgesine tıklamanız gerekiyor. Bu bölüme tıkladıktan sonra; canlı yayınınızın gizli olup olmayacağını, konumun bildirilip bildirilmeyeceğini ve sosyal ağlarda paylaşılıp paylaşılmayacağını seçip “Start”a tıklayıp canlı yayına başlayabilirsiniz.

Bigo live'ın ayarlar bölümü ile canlı yayınlarınızı telefonunuza da kaydedebilirsiniz.

Takipçilerinizi Yönetin

Bigo live takipçi üzerine kurulu bir sistem. Bigo live’da istediğiniz kişiyi takip edebilir, engelleyebilir ve takipçileriniz canlı yayına başladığında bildirim almanızı sağlayabilirsiniz. Canlı yayınlarda kullanıcılardan anlık mesaj alabilir ve etkileşimde bulunabilirsiniz.

Hediye Gönderin

Bigo live'ın diğer uygulamalardan en dikkat çekici farkı ise yayıncılara hediyeler göndermek. Hediyeler ise ücretli. Hediyeler aldıkça da hesabınızda hediyenin türüne göre birim bazında birikiyor.Uygulamanın kendi açıklamasında süpriz olarak belirtilse de büyük ihtimalle bu hediyeler paraya çevrilebilecek.

Web'den İzleyin

Bigo live yayınlarını webden izlemek için http://www.livebigo.ml adresini kullanabilirsiniz.

Bigo Live nasıl kullanılır?

Bildiğiniz üzere, eskiden sadece televizyonlarda canlı yayın görüyor iken, şimdi bir akıllı telefona sahip herkes, canlı yayın yapabiliyor. Bir çok sosyal medya ve sosyal paylaşım platformunun kullanıcılarına sunmuş olduğu bu olanak, bir çok kişi tarafından sevilerek kullanılsa da, bir çok kişi tarafından da gereksiz görülüyor. Eğer sizde canlı yayın yapmayı ve bu özelliği kullanmayı sevenlerdenseniz, sizlere canlı yayını alt yapı olarak benimseyen Bigo Live uygulamasını, takdim edebiliriz.

Bigo Live Uygulaması;

Belirtmiş olduğumuz gibi Bigo Live, canlı yayın yapabileceğiniz çok alternatifli bir sosyal medya ve sosyal paylaşım platformudur. Canlı yayın yapma alternatifi hizmetinin yanı sıra, kullanıcıları takip edebilir, canlı yayın akışlarını gözlemleyebilir ve aynı şekilde kendinizi de, bir çok kişiye takip ettirebilirsiniz. Bigo Live uygulaması ile, canlı yayın yapmak için tek gereken şey, Bigo Live uygulamasına kayıt olmak ve giriş yapmak. Ardından canlı yayın başlatıp sizde, sizi takip eden kişilere canlı yayın akışı sunabilirsiniz.

Bigo Live ile Para Kazanmak Mümkün mü?
Evet, mümkün. Bigo Live üzerinden aslında iki farklı para birimi var gibi düşünebilirsiniz. Bunlar fasulye ve elmas.

Fasulye: 
Fasulye birimi sadece yayıncıları ilgilendirir. Yayıncılar, yaptıkları yayınlarda aldıkları hediyeler kadar fasulye kazanırlar. Bu fasulyeleri sonrasında doğrudan nakde dönüştürebilir ve çekebilirler. 210 fasulye yaklaşık 1 dolar etmektedir.

Fasulyenin nakde dönüşebilmesi için sahip olunması gereken minimum fasulyesi miktarı 6.700 iken, maksimum miktar ise 1.050.000 olarak belirlenmiştir. 1000 Dolardan fazla miktar için para çekme işlemi ekstra onay gerektirir ve 1 aydan fazla sürer.

Elmas: 
Uygulama içersinde yaptığınız harcamalar için kullandığınız para birimidir. Yani bir yayın esnasında bir yayıncıya özel emoji vb. göndermek isterseniz elmas harcamak zorundasınız. Bu bağlamda elmas satın alımını parayla yapabilirsiniz.
42 Elmas = 9 TL | 297 Elmas: 62 TL | 848 Elmas = 177 TL | 3818 Elmas = 790 TL

Elmasları Google Cüzdan ile alabilirsiniz.

Bigo Live’dan Kazanılan Para Nasıl Çekilir?
Fasulyeleri direkt olarak banka hesabınıza gönderebilirsiniz.
Banka kartınızı Bigo Live’a bağlayabilirsiniz.
Fasulyeleri Payoneer hesabınıza gönderebilirsiniz.
Not: Fasulye dönüştürme işlemi yalnızca haftada 1 kez yapılabilir. Sorun yaşamanız durumunda feedback@bigo.tv adresine yazabilirsiniz.

Bigo App indirme linki de burada: https://www.bigo.tv/bigo_intro/tr.html

Yorumlar (0)