Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon heyecanı, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen fikstür çekimi ile başladı. Fikstür çekimi organizasyonuna, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, genel sekreter Serbülent Şengün, ligler direktörü Samer Şenbayrak ve medya iletişim direktörü Barış Kuyucu gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, Kadınlar Basketbol Süper Ligi Koordinatörü Murat Tümer de etkinlikte yer aldı. Takım temsilcilerinin de hazır bulunduğu bu etkinlikte, yeni sezonun başlangıcına dair heyecan ve beklentiler dile getirildi.
Çekim Süreci ve Açıklamalar
Kura çekimi, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün'ün açılış konuşmasıyla başladı. Akgün, yeni sezonda takımlara başarılar diledi ve kadın basketbolunun gelişimine katkı sağlayacak adımların önemini vurguladı. Ardından KBSL Koordinatörü Murat Tümer, kura çekiminin teknik detayları hakkında bilgiler aktardı. Tümer, kura sürecinin şeffaf bir biçimde gerçekleştirildiğini ve tüm takımların eşit şartlarda yarışacaklarının altını çizdi. Çekim sırasında takım temsilcileri de söz alarak yeni sezon için iyi dileklerini iletti ve ligde rekabetin artacağı mesajını paylaştı.
İlk Hafta Eşleşmeleri
Kura çekiminin sonuçları, basketbolseverler için merakla beklenen ilk hafta eşleşmelerini belirledi. Açıklanan eşleşmelere göre, Mersin BŞB, Hatay BŞB ile karşılaşacak. BOTAŞ, İstanbul Üniversitesi'ni ağırlarken, Canik Belediye ile Kırçiçeği Bodrum Basket takımları sahaya çıkacak. Ayrıca, futbolu basketbolla birleştiren derbilerden biri olan Beşiktaş - Galatasaray mücadelesi dikkat çekiyor. İzmit Belediyespor, Adana Basketbol ile mücadele ederken, Fenerbahçe, OGM Orman takımını konuk edecek. Son olarak, AGÜ ise Çukurova Basketbol ile karşılaşacak. Bu eşleşmelerle birlikte, taraftarların büyük bir heyecanla beklediği sezonun kapıları aralanmış oldu.