Şampiyonlar Ligi play-off turunda Portekiz devi Benfica ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, sahadaki başarı kadar transfer gündemiyle de taraftarını heyecanlandırıyor. Süper Lig’de Göztepe karşısında golsüz berabere kalarak beklenen performansı sergileyemeyen sarı-lacivertliler, tüm odaklarını 18 Ağustos 2025 Çarşamba günü oynanacak Fenerbahçe-Benfica maçına çevirdi.
Mücadelenin en çok konuşulan ismi ise Benfica forması giyen milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu oldu. Benfica Teknik Direktörü Bruno Lage, Kerem’in Fenerbahçe karşısında forma giyeceğini açıklasa da, transfer görüşmelerinde somut bir gelişme yaşanması durumunda milli futbolcunun kadroda olmayabileceği belirtiliyor. Bu ihtimal, maçın heyecanını daha da artırıyor.
Kerem Aktürkoğlu Transferinde Son Durum
Fenerbahçe yönetimi, uzun süredir kadrosuna katmak istediği Kerem Aktürkoğlu için Benfica ile masada. Sarı-lacivertlilerin milli yıldız için 18 milyon euro bonservis bedeli ve 2,5 milyon euro bonus teklif ettiği öne sürüldü. Ancak Benfica bu rakamı düşük buluyor ve görüşmeler devam ediyor. Taraftarlar, transferin sonuçlanması halinde takımın hücum hattında önemli bir güç kazanacağını düşünüyor.
18 Ağustos Maçı Transferin Gidişatını Belirleyebilir
Fenerbahçe’nin hem Süper Lig’de hem de Avrupa’da güçlü bir kadro kurma hedefi, Kerem Aktürkoğlu transferinin önemini artırıyor. 18 Ağustos’taki Benfica karşılaşması, yalnızca sahadaki başarıyı değil, transfer sürecinin hızlanıp hızlanmayacağını da gösterecek. Sarı-lacivertli taraftarlar, milli futbolcunun formayı giymesini büyük bir sabırsızlıkla bekliyor.