Başakşehir Galatasaray maç sonucu 3-2 sarı-kırmızılıların lehine tamamlandı. 4 Eylül 2026’daki karşılaşmada galibiyet golünü 90+1. dakikada Gabriel Sara attı; Osimhen ile Lemina’nın sakatlanması sevince gölge düşürdü.
Başakşehir Galatasaray maç sonucu 3-2 oldu. Süper Lig’in 4. haftasında Başakşehir’e konuk olan Galatasaray, iki kez yakalandığı karşılaşmayı Gabriel Sara’nın 90+1. dakikadaki golüyle kazandı. Sarı-kırmızılıların diğer gollerini Victor Osimhen ve Lucas Torreira kaydetti.
Başakşehir-Galatasaray maçının gollerini kim attı?
Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan mücadelede Galatasaray, 17. dakikada Osimhen’in ceza sahası dışından attığı golle öne geçti. Üst direkten çizginin içine düşen top için VAR incelemesinin ardından gol kararı verildi.
| Dakika | Golü atan | Skor |
|---|---|---|
| 17 | Victor Osimhen | 0-1 |
| 66 | Eldor Shomurodov (penaltı) | 1-1 |
| 71 | Lucas Torreira | 1-2 |
| 76 | Davinson Sanchez (kendi kalesine) | 2-2 |
| 90+1 | Gabriel Sara | 2-3 |
Başakşehir, 66. dakikada Shomurodov’un penaltı golüyle beraberliği yakaladı. Galatasaray beş dakika sonra Torreira ile yeniden öne geçse de Davinson Sanchez’in 76. dakikada kendi kalesine attığı golle skor 2-2 oldu.
Sarı-kırmızılıların Gabriel Sara ile 83. dakikada bulduğu gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Sara, 90+1. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak Galatasaray’a üç puanı getirdi.
Başakşehir 10 kişi kaldı
Karşılaşmaya 74. dakikada dahil olan Başakşehirli Umut Bozok, 79. dakikada yaptığı sert hareket nedeniyle doğrudan kırmızı kart gördü. Ev sahibi takım mücadelenin kalan bölümünü 10 kişi tamamladı.
Osimhen ve Lemina sakatlandı
Galatasaray’da galibiyetin önüne geçen önemli gelişme sakatlıklar oldu. Osimhen, 31. dakikadaki pozisyonda yaşadığı sakatlığın ardından oyuna devam edemedi ve 33. dakikada yerini Barış Alper Yılmaz’a bıraktı.
Mario Lemina da ikinci yarıya çıkamadı. Gabonlu orta saha oyuncusunun yerine devre arasında Abdülkerim Bardakcı oyuna girdi. İki futbolcunun sakatlıklarının derecesi konusunda henüz resmî sağlık raporu yayımlanmadı.
Galatasaray puanını 10’a yükseltti
Sezona Çorum FK beraberliğiyle başlayan Galatasaray; Erzurumspor, Göztepe ve Başakşehir karşılaşmalarını kazandı. Sarı-kırmızılı ekip, dört hafta sonunda puanını 10’a çıkarırken üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Başakşehir ise 4 puanda kaldı. Galatsaray maç fazlası ile liderlik koltuğuna oturdu.
Gazete Kritik’in maç sonuçlarından yaptığı hesaplamaya göre Galatasaray, ligdeki ilk dört karşılaşmasında 12 gol attı ve maç başına 3 gol ortalaması yakaladı. Sarı-kırmızılı ekip bu karşılaşmalarda kalesinde 6 gol gördü.