Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a: Siz de Fenerbahçe'den büyük değilsiniz

Başarıda insan unsurunun önemine, Fenerbahçe'nin efsanelerine ve bu kişilerin kulübün sevilmesinde rolüne dikkat çeken Koç, Yıldırım'ın Fenerbahçe'nin pek çok önemli ismini küstürdüğünü ve harcadığını belirtti.

SPOR 02.06.2018, 20:44 02.06.2018, 20:44
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a: Siz de Fenerbahçe'den büyük değilsiniz

Ali Koç Fenerbahçe Kongresi'ndeki konuşmasında satır başları şu şekilde:

''Hep kimse Fenerbahçe'den büyük değildir dersiniz. Ama siz de Fenerbahçe'den büyük değilsiniz. Bunu unuttunuz. Kendinizi koskoca Fenetbahçe'nin önüne geçirdiniz.

Başarıda insan unsurunun önemine, Fenerbahçe'nin efsanelerine ve bu kişilerin kulübün sevilmesinde rolüne dikkat çeken Koç, Yıldırım'ın Fenerbahçe'nin pek çok önemli ismini küstürdüğünü ve harcadığını belirtti.

''Harcanan yüz milyonlarca euroya rağmen başarının neden gelmediğini, neden kupas sayısında rakibimizin gerisinde kaldığımızı, insan faktörünü anladığımız zaman daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.  Her başarıyı hep 'Ben' diyerek sahiplendiniz. Her başarısızlığı, başkalarına faturaladınız. Son olarak kaçan bu şampiyonlukta da ben dahil, kendiniz hariç herkesi sorumlu tuttunuz. Kaçan şampiyonluktan kendiniz hariç ben dahil herkesi sorumlu tuttunuz'' çıkışını yapan Koç, şöyle devam etti:

''Bugün bizler kendi tarihimizin en güzel sayfalarını görebilmek için yayıncı kuruluşun yayınlarını izlemek zorunda kalıyoruz. Revivo'lar, Alex'ler, Rüştü'leri kendi televizyonumuzda göremiyoruz. Bunlar olurken başkanım, kendi geçmişinizi de sildiğinizi fark etmiyor musunuz?''

''Başkanımıza katılıyorum, Alex hiçbir zaman seçim malzemesi yapımamalıdır. Alex gitmeyi hak etmişti. Buna rağmen, kendisiyle veda ediş şeklimizi hiçbir zaman içime sindiremedim. Kim ne yaparsa yapsın Alex'i bu taraftarın gönlünden kimse silemez'' vurgusu yapan Koç, ''Alex'e belgesel izni verilmemesi, ekibinin stadımıza sokulmaması nasıl bir zihniyetin ürünüdür'' diye sorarak şöyle devam etti:

''Yok saymanın Fenerbahçe'ye hiçbir katkısı yoktur.

Sayın başkanım, siz haklı nedenlerle bazı futbolcu ve hocaları gönderirken, başarıları gönderirken biz kahroluyoruz. Ama olan malesef çocuklarımıza oluyor.

Bunu anlamak çok mu zordu? Belki ben de bu hataların parçasıydım.

Geçmişte her şey süt liman mıydı?

Lefter yönetimiyle sorun yaşamamış mıydı? Fikret Kırcan? 

Marşında bile sevgi bağları varken bunları neden yok ettik?

Başarılarımızda hep birilerini 'Sanki o mu bizi şampiyon yaptı?' diyerek küçümsediniz? Bu yaşadıklarımız normal mi?

Sanki paraları kendi hesabınızdan vermiş gibi davrandınız…

Başkan zaferlerden sorna emeği geçen herkesi taçlandırır. Onlarla gurur duyar, mütevazi bir şekilde yapar bunu. 

İnsan iyi bir başkan olarak bir teknik direktörle yarışmaz.

Kendisini şampiyon yapan, bir sene sonra Şampiynlar Ligi'nden yarı finalden döndüren hocayı, kardeşiyle sorun yaşıyor diye göndermez. 

Şampiyon yapan hocayı özel hayatı nedeniyle göndermez, ses kaydını yayınlamaz…

O zaman biz kötü teknik direktörler seçmişiz. Başka anlamı yok bunun… Herkesin uzaklaştırılması gereken bir neden mi var?

Fenerbahçe bu nedenlerle hiçbir başarının cezası kalmadığı bir takım olarak kamuoyunda hatırlanmaktadır. Buna sadece 'yazık' denebilir. 

Tam tersine bizler başarılarından dolayı, bağrımıza basmak istediğimiz kahramanlar istiyoruz. 

Benim taraftarlarımıza söylediğim, çocuklarıma söylediğim bir şey var, 'Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayın'

Kötülük ayrışlarından hiçbir şey kazanmadık şu zamana kadar. Kötülüğe karşı iyilik yaparsak farkımızı yaratmış oluruz. Unutmayın ki Allah her zaman doğrunun ve iyiliğin yanındadır.''

Başkan adayı, ''Bu kulübün sahibi taraftardır. Kongre üyeleri taraftar oldukları için Kongre üyesi olmuşlardır. Onlar taraftarın resmi temsilcisidir. Taraftar hancıdır, geri kalan herkes yolcudur'' diye altını çizdi.

Konuşmasının sonuna doğru yine tartışma çıkması sonucu sözü kesilen Ali Koç ''Başkanımız haklı, bir arkadaşının bile elini sıkmadığımı söylüyor, ama işler öyle noktaya geldi ki, kimin elini sıkıp, sıkmayacağını bilemiyor insan,  Başkanım, sizin yanınızda bana kötülük yapmış insanlar var'' dedi.

Yorumlar (0)