2026 FIFA Dünya Kupası’nda Türkiye’yi temsil edecek A Milli Futbol Takımı’nın nihai kadrosu açıklandı. Teknik direktör Vincenzo Montella’nın belirlediği 26 kişilik listede hem tecrübeli oyuncular hem de son dönemde performansıyla öne çıkan genç futbolcular yer aldı.
Ay-yıldızlı takım, uzun aranın ardından yeniden Dünya Kupası sahnesine çıkmaya hazırlanırken kadro tercihleri futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Özellikle hücum hattındaki seçenekler, orta sahadaki denge ve savunmadaki alternatifler turnuva öncesi en çok konuşulan başlıklar arasında yer aldı.
Türkiye’nin 2026 Dünya Kupası kadrosu
A Milli Takım’ın 2026 Dünya Kupası kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
Kaleciler:
Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır
Savunma:
Abdülkerim Bardakcı, Çağlar Söyüncü, Eren Elmalı, Ferdi Kadıoğlu, Merih Demiral, Mert Müldür, Ozan Kabak, Samet Akaydin, Zeki Çelik
Orta saha:
Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Salih Özcan
Hücum:
Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Can Uzun, Deniz Gül, İrfan Can Kahveci, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın, Yunus Akgün
Montella’dan dengeli kadro tercihi
Teknik direktör Vincenzo Montella’nın kadro tercihinde takımın omurgasını koruduğu görülüyor. Kalede Altay Bayındır, Mert Günok ve Uğurcan Çakır üçlüsü yer alırken, savunmada hem merkez stoper hem de bek bölgelerinde farklı alternatifler oluşturuldu.
Savunma hattında Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Abdülkerim Bardakcı ve Ozan Kabak gibi isimler merkezde öne çıkarken, Ferdi Kadıoğlu, Eren Elmalı, Mert Müldür ve Zeki Çelik kenar savunmada görev alabilecek oyuncular arasında bulunuyor.
Orta sahada Hakan Çalhanoğlu’nun liderliği dikkat çekerken, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Salih Özcan gibi isimler farklı oyun planları için seçenek oluşturacak. Bu yapı, Montella’nın turnuva boyunca rakibe göre merkezde değişiklik yapabileceğini gösteriyor.
Hücum hattında genç yıldızlar öne çıkıyor
A Milli Takım’ın hücum hattında genç ve dinamik bir yapı dikkat çekiyor. Arda Güler ve Kenan Yıldız, kadronun en çok merak edilen isimleri arasında yer alıyor. İki genç oyuncunun turnuvada nasıl kullanılacağı, Türkiye’nin hücum planı açısından belirleyici olacak.
Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün, Oğuz Aydın ve İrfan Can Kahveci kanat ve hücum hattında farklı roller üstlenebilecek oyuncular arasında bulunuyor. Can Uzun ve Deniz Gül ise forvet hattında dikkat çeken tercihler oldu.
Kadrodan çıkarılan isimler belli oldu
Nihai kadronun açıklanmasının ardından geniş listede yer alıp 26 kişilik kadroya giremeyen futbolcular da belli oldu. Ersin Destanoğlu, Muhammed Şengezer, Ahmetcan Kaplan, Mustafa Eskihellaç, Yusuf Akçiçek, Atakan Karazor, Demir Ege Tıknaz, Aral Şimşir ve Yusuf Sarı kadro dışında kalan isimler arasında yer aldı.
TFF’nin bilgilendirmesine göre Muhammed Şengezer, Aral Şimşir ve Demir Ege Tıknaz, Dünya Kupası talimatlarında yer alan sakatlık durumunda oyuncu değişikliği hakkı nedeniyle hazır beklemek üzere ABD’ye gidecek kafilede bulunacak.
Gözler Dünya Kupası maçlarına çevrildi
Kadronun açıklanmasıyla birlikte A Milli Takım’da artık gözler turnuva hazırlıklarına çevrildi. Türkiye, Dünya Kupası’nda güçlü rakipler karşısında gruptan çıkma mücadelesi verecek. Montella’nın tercih ettiği kadro, hem fiziksel mücadele gücü hem de teknik kapasitesi yüksek oyunculardan oluşuyor.
Ay-yıldızlı ekipte Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Ferdi Kadıoğlu ve Uğurcan Çakır gibi isimlerin performansı turnuvanın kaderi açısından kritik görülüyor. Türkiye’nin Dünya Kupası’ndaki başarısı, yalnızca yıldız oyuncuların bireysel performansına değil, takımın savunma disiplini, geçiş oyunu ve hücum verimliliğine de bağlı olacak.