Basketbol Süper Ligi’nde Karşıyaka, yeni başantrenörü Ahmet Çakı yönetimindeki ilk maçında Bursaspor’u 82-78 mağlup ederek 11 maç süren mağlubiyet serisini sonlandırdı. Son zaferini 22 Aralık’ta Manisa Basket’e karşı alan yeşil-kırmızılı ekip, 2025 yılındaki ilk galibiyetini alarak taraftarına rahat bir nefes aldırdı.
Kulüpte yaşanan sponsor krizi nedeniyle antrenör Ufuk Sarıca ve 6 yabancı oyuncusunu kaybeden İzmir ekibi, kadrosuna kattığı 4 yeni yabancıyı ilk kez sahaya sürerek kritik bir galibiyete ulaştı. Bu zaferle Karşıyaka, düşme hattının iki galibiyet üzerine çıkıp ligde kalma yolunda önemli bir adım attı.
Önlerindeki üç hafta boyunca Darüşşafaka, Aliağa Petkimspor ve Manisa Basket ile kader maçlarına çıkacaklarını belirten Ahmet Çakı, “Aynı mücadeleci ruhu sahaya yansıtmalıyız” dedi.
Karace ve Yaşar Ailesine Teşekkür
Karşıyaka Yönetimi, takımın mali kriz sürecinde borç taksitlerini ödeyerek yeni transferlere sponsor olan eski başkan Cenk Karace ve sezon başından bu yana destek veren Yaşar Ailesi’ne teşekkür etti.