TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan Gökhan Zan açıklaması

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Adayı Gökhan Zan ile ilgili “Arkadaşlarımıza ‘Ben bu seçimi kazanamazsam da kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ gibi ifadeler kullanmış” dedi.

SİYASET 19.03.2024, 14:30
TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan Gökhan Zan açıklaması

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmesiyle ilgili konuştu. Zan'ın "Ben bu seçimi kazanamazsam da kendi geleceğimi düşünmem gerekir" dediğini söyleyen Baş, "Bundan sonra Gökhan Zan kendisine kumpas kurulduğunu iddia ediyorsa bunu ispatlayacak. Başka bir şey varsa bu açığa çıkacak" dedi.

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan Baş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"BUNDAN SONRASI BİZİM SORUMLULUĞUMUZ DEĞİL"

"Bundan sonrası gerçekten bizim sorumluluğumuz değil, mahkemeler karar verecek. Bundan sonra Gökhan Zan kendisine kumpas kurulduğunu iddia ediyorsa bunu ispatlayacak. Başka bir şey varsa bu açığa çıkacak. Belki başka partiler, başka insanlar için bunlar çok normal şeyler olabilir ama bizim kabul edebileceğimiz şeyler değil. Bunu da yurttaşlarımızla açıklıkla paylaşmayı bir sorumluluk olarak gördük. Şunu yapabilirdik; “görmezlikten, duymazlıktan” gelebilirdik. Belki o şantajlar başarıya ulaşırdı ve örneğin bunlar hiç yayımlanmayabilirdi, konuşulmayabilirdi ama biz bunu kendimize yakıştıramadık."

"KENDİ GELECEĞİMİ DÜŞÜNMEM GEREKİR, GİBİ İFADELER KULLANMIŞ"

Tabii teknik ayrıntısına çok vakıf değilim. Bu kriminal inceleme sonucunda ortaya çıkacak ama “deep fake” dedikleri bir uygulamayla yapıldığını söylüyor ama kimi konuşmalarda da “Ben bu seçimi kazanamazsam da kendi geleceğimi düşünmem gerekir” gibi birtakım ifadeleri de bizim arkadaşlarımıza söylüyor. Burada birincisi seçimi kazanamamak durumu; bizim açımızdan buna göre bir plan yapılması zaten kabul edilebilir bir şey değil. İkincisi siyasi mücadele sırasında insanlar birtakım fedakarlıklarda bulunabilir, buna cüret ederek siyasete girilir zaten. Bir tavır alıyorsanız bunun hepimiz açısından belli bedelleri var ve bunu göze almak gerekir."

ZAN'DAN AÇIKLAMA: HALKIN İLGİSİ ARTTI

Öte yandan Cumhuriyet’e konuşan Gökhan Zan "Gücümü gördüler. O nedenle böyle bir plan yapıldı" dedi ve kendisine olan ilginin arttığını söyledi. Zan, “Benim hakkımda üretilen bu komplo söylentilerinin hepsini savcılığa tek tek verdim. Top yargıda. Gücümü gördüler, halkın beni desteklediğini biliyorlar. O nedenle böyle bir plan yapıldı. Oyunlara boyun eğmedim, asla eğmeyeceğim” diye konuştu.

Zan, “Bu olayların üzerine bana destek daha da arttı. Çünkü halk, bu yalanları üretenlerin nasıl insanlar olduğunu biliyor. Her türlü pisliğe bulaşacaklar son haftaya girince. Seçim için umutluyum, kazanacağız” dedi. 

Yorumlar (0)