'Saltanata hayır' diyenler Ankara'da bir araya geliyor

Birleşik Haziran Hareketi 2 Aralık Cuma günü Ankara’da ‘Saltanata hayır’ diyenlerle buluşma gerçekleştiriyor. Buluşma öncesi konuştuğumuz Yürütme Kurulu Üyesi Ozan Sürer: Cuma günü bir kez daha bu memleketin sahipsiz olmadığını göstereceğiz

SİYASET 01.12.2016, 16:28 01.12.2016, 16:28
'Saltanata hayır' diyenler Ankara'da bir araya geliyor

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, Başkanlık ve yeni anayasa tartışmalarının hızlandığı dönemde Birleşik Haziran Hareketi ‘Saltanata Hayır. Bu memleket Sahipsiz Değildir” diyerek büyük bir buluşmaya hazırlanıyor. Ankara’da yapılacak buluşma 2 Aralık Cuma akşamı saat 19’da Yeni Mahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinlik öncesi konuştuğumuz Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyesi Ozan Sürer buluşmayı şu başlıklarla özetliyor:

 

Türkiye çöküyor

 

Ülke 14 yıldır bir felaket yaşıyor. İçerde ve dışarıda savaş politikaları Türkiye’yi çöküşe sürüklüyor. Ülke etnik ve mezhepsel temelde kutuplaşıyor, bölünüyor. Kardeş kardeşe düşman ediliyor. Yoksul emekçi halk çocukları hayatlarını kaybediyor. Kepenkler kapanıyor, yoksulun sofrasındaki ekmek azalıyor. Maaşlarımız eriyor, paranın alım gücü azalıyor, borçlarımız artıyor. Giderek daha da fakirleşiyor. İşsizlik ise pembe tablolarla gizlenemeyecek boyutta. Her yıl binlerce işçiyi iş cinayetlerinde yitiriyoruz. Para babaları sömürsün, yandaşlar servetlerine servet katsın diye inşaatlarda, madenlerde, fabrikalarda ölüyor insanlarımız.

On dört yılın sonunda geldiğimiz nokta; uçurumdur. Karşımızda ekonomisi çökmüş, kurumları çürümüş, gelecek kaygısının, güvenlik endişesinin tüm toplumu esir aldığı, korkunun, cehaletin ve yalanın saltanatını sürdüğü, kaderi tek bir adamın kaderine bağlanmış bir Türkiye var.

 

Elleri kadınların, çocukların bedeni üzerinde.

Dar gelirli ailelerin çocuklarına en kötü eğitim şartlarını sunuyorlar; okulları birer medreseye çeviriyorlar, ortaçağdan beslenen bir eğitim anlayışını çocuklarımıza dayatıyorlar.

 

Eğer direnmeseydik çocuk tecavüzcülerine af getiren yasayı bir oldubittiyle Meclis’ten geçireceklerdi. 4+4+4’le eve hapsettikleri kız çocuklarını, tecavüzcülerle evlendirerek, evlenenleri o evliliğe mahkûm ederek diri diri toprağa gömeceklerdi. Bunu hep beraber durdurduk ama ‘küçüğün rızası’ cümlesi akıllarımıza kazındı. O cümle bu iktidarın çocuklara, kadınlara, insanlığa düşmanlığının bir belgesidir.

 

Mecbur değiliz

‘Başkanlık’ adı altında saltanat rüyası görenlerin bizim ve çocuklarımızın geleceğiyle oynamasına göz yumacak, izin verecek değiliz. Kaderimizi ellerimize alma, Türkiye’yi yeniden kurma iradesine sahibiz.

Bizler bu ülkenin gerçek sahibiyiz. Bizler bu ülkede barış içerisinde, kardeşçe, eşitçe, özgürce yaşamayı isteyen milyonlarız. Haziran direnişinde gördüğümüz başka bir ülke düşünün peşinde koşanlarız, Haziran Türkiye’si adlı düşümüzü gerçek kılmaktan vazgeçmeyenleriz. Umutsuzluktan çıkış arayanlarız, boyun eğmeyenleriniz, teslim olmayanlarız.

 

Birleşik Haziran Hareketi, Haziran günlerinin doğrudan demokrasi deneyimi olan meclisleriyle ve siyasi bileşenleriyle açık faşizm koşullarında saltanat ve hilafet meraklılarına teslim olmayacaktır.

 

Dostlarımızla bir aradayız

Bu ülke tek adam olma hayalleri görenlerin hayallerini boşa düşürecek ilerici, devrimci birikime sahiptir. Tüm dostlarımızla 2 Aralık günü bu birikimin gücü ile bir kez daya yan yana geleceğiz. İşten atılan kamu çalışanları, proje okullarına karşı isyan eden öğrenciler, veliler, özgür basın için mücadele eden gazeteciler, kadınlar, öğrenciler kısaca daha özgür, eşit ve adil bir ülke isteyenlerle birlikte olacağız.

Yorumlar (0)