Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu:Kılıçdaroğlu tek başına günah keçisi olarak seçildi

Sözcü TV'de İpek Özbey ile Nokta Atışı programına konuk olan Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu seçim sürecini ve CHP'de tartışmaları değerlendirdi.

SİYASET 22.07.2023, 09:56 22.07.2023, 10:09
Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu:Kılıçdaroğlu tek başına günah keçisi olarak seçildi

Gazete Kritik
İşte Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu'nun konuşmasının ilgili bölümü:

İKTİDAR TÜM KAMU İMKANLARINI KULLANDI
Demokratik bir ortamda seçimler yapılmadı. Seçimlerin adil bir ortamda yapıldığını söylemek mümkün değil. 6 Nisan 2022'de yayınlanan değişikliklerle Cumhurbaşkanı seçime aday olarak girerse, Kamu fonlarını ve Kamu imkanlarının tamamını kullanma hakkını aldı.

EŞİT BİR SEÇİM OLMADI
Bu demokratik seçimlerde kabul edilemeyecek bir eşitsizliktir. Adil seçim demek muhalefinde iktidarında eşit seçilme şansı vardır. Fakat burda eşit imkanlar yoktur.Bir tarafta muazzam imkanlar kullanmıştır. Devletin kanalında uzun saatler boyunca yayın yapmasının yanında böl yönet yöntemi izlenmiştir. Kendisi dışındaki partileri terörist ve hain ilan etmiştir.

KILIÇDAROĞLU GÜNAH KEÇİSİ OLARAK GÖSTERİLİYOR
Demokraside bu tip tartışmalar normaldir. Bize yakın Avrupa demokrasisinde de böyledir.Parti sorunlarının parti içinde tartışılmasında bir sorun yok. Fakat bizim ki biraz farklı.

Birincisi büyük ölçüde kişiler üstünden tartışmalar yürütülüyor. Özellikle bir günah keçisi olarak Kemal Kılıçdaroğlu seçilmesine büyük özen gösterilmiş gibi gözüküyor.Bunu aynı zamanda iktidarın yandaşı olan kanal,medya ve basın vs. bilhassa yapıyor. Herhalde bunların derdi CHP'nin daha kuvvetli bir parti haline gelmesi değil. Büyük ölçüde Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel seçime gittiğimiz şu aşamada bir takım iç zorluklarla karşılaşması dair bir süreç.

BÖL YÖNET POLİTİKASI KAZANDI DEMOKRASİ KAYBETTİ

Seçimi ittifak kaybetti. Bütün muhalefet aslında kaybetti. Millet ittifakına destek veren herkes kendine bir pay çıkarmak zorundadır.Onun için tek kişinin kazanması ve kaybetmesi mümkün değil. Böl yönet üstünden sürdürülen bir politika kazandı. Demokrasi kaybetti.

İktidar blokları CHP'yi kuşkusuz karıştırmak istiyordur. Ana muhalefetin önünü kesmek ve zor durumda bırakmak iktidarın istediği birşeydir. Burada olabildiğince çok kişinin bu eleştirileri derinleştirmesi istekleri birşeydir.
 

Yorumlar (0)