Öztrak'tan Erdoğan'a tepki:Yangın söndürmek için tek bir uçak alma, sonra çık suçu THK’ya at!

CHP Sözcüsü Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yangın söndürme uçakları konusunda suçu THK'ya atmasına tepki gösterdi.

SİYASET 31.07.2021, 17:29
Öztrak'tan Erdoğan'a tepki:Yangın söndürmek için tek bir uçak alma, sonra çık suçu THK’ya at!

Türkiye'de 28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 26 farklı ilde çıkan yangınlara müdahale devam ediyor. Manavgat'ta beş, Muğla'nın Marmaris ilçesinde ise bir kişi yaşamını yitirdi. Binlerce hayvan telef oldu, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle döndü. Yangınların tehdit ettiği köy ve diğer yerleşim yerleri tahliye edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana, Antalya, Muğla, Mersin, İzmir ve Osmaniye başta olmak üzere 28-31 Temmuz tarihleri arasında 26 ilde 98 yangın meydana geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın bölgelerindeki acil ihtiyacı karşılamak için 50 milyon TL ödenek gönderildiğini açıkladı ve "Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi, uzun yıllardır bu görevi yürüten Türk Hava Kurumu'nun (THK) filosunu ve teknolojisini yenileyememiş olmasıdır" dedi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözlerine tepki gösterdi. Öztrak, Erdoğan'ın topu THK'ya atmasına sert bir şekilde eleştirdi.

İşte Öztrak'ın o paylaşımı:

"Havadan itibar saçmak için uçan saraylara milyarlar yatır. Yangınlara su dökmek için tek bir uçak alma. Sonra çık suçu THK’ya at. Oh ne ala! Beyfendinin yetkisi çok. Sorumluluğu hiç yok. “Türkiye’de her şey olabilirsin. Ama rezil olamazsın” sözüne güvenin bu kadarı da fazla."

Yorumlar (0)