Mustafa Sarıgül: Gelin bir af çıkaralım

Türkiye Değişim Hareketi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, af çağrısını yineleyerek, "Gelin, bir af çıkaralım. Adı da 'toplumsal barış' affı olsun" dedi.

SİYASET 05.08.2022, 00:53
Mustafa Sarıgül: Gelin bir af çıkaralım

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Omurtak Caddesi'ndeki Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde partililerle bir araya geldi.


Çorlu Kapalı Cezaevi önünde daha önce yaptığı af çağrısını yineleyen Mustafa Sarıgül, “icra ettiğim af çağrısının üç öne sürülen nedeni var. Birincisi cemiyet gerilmiş, huzursuz, mutsuz, yüzler gülmüyor. Toplumsal bir kucaklaşmaya ihtiyaç var. Siyasal partiler olarak bu ortamın sağlanmasına öncülük yapmalıyız. İkincisi cezaevlerinin 270 bin kapasitesi var. 320 binden fazla tutuklu ve hükümlü bulunuyor. 7 kişilik koğuşlarda 30-40 fert kalıyor. Cezaevleri bırakın ıslah etmeyi en temel gereksinimları dahi karşılayamıyor. Ek olarak adli bir hata sebebiyle haksız yere cezaevine düşen, işlediği kabahatla aldığı ceza arasında orantısızlık olan mahkumlar var. Bu konum hakkaniyet duygusunu zedeliyor” dedi.

Yorumlar (0)