Muharrem İnce'den disiplin iddialarına yanıt: Disiplin misiplin ben o işleri aştım

CHP'nin eski Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 'Memleket Hareketi' kapsamında geldiği Diyarbakır'da açıklamalarda bulundu. CHP'de disipline sevk edileceği iddialara yanıt veren İnce, "Disiplin, misiplin ben o işleri aştım. Ben onları unuttum. Onlar benim lügatimde yok" dedi.

SİYASET 11.09.2020, 19:48
Muharrem İnce'den disiplin iddialarına yanıt: Disiplin misiplin ben o işleri aştım

CHP'li Muharrem İnce, 'Memleket Hareketi' kapsamında 9'uncu şehir ziyaretini Diyarbakır'a gerçekleştirdi. Kentteki ilk temasına Ahmed Arif Edebiyat Müzesi'ni ziyaret ederek başlayan İnce, Ahmed Arif'in 'Anadolu' şiirinin bir kısmını okudu.

İnce, Ahmed Arif Müzesi'nde soruları yanıtladı. CHP genel merkezinin kendisini yakın takibe aldığı, disiplin ya da ihraç iddialarına ilişkin konuşan İnce şu ifadelere yer verdi:

"Bir ile giderken hiç kimseye haber vermiyorum, 'Memleket Hareketi'ndeki arkadaşlarımla birlikte doğaçlama o ile gidiyoruz, kimseye bizi karşılayın demiyoruz. Çarşının içine en merkezi yerine gidiyoruz burada olduğu gibi, kalabalıkların içine giriyoruz. Türkiye'de hiç fark etmez, Türkiye'nin 81 vilayetinin bütün noktalarına, her bir yere girme cesaretimiz de var, yüreğimiz de var, girebilmeliyiz de, herkes girebilmeli. Onun için özel bir karşılamaya, törene ihtiyacımız yok. Geliyoruz, Diyarbakırlılara 'nasılsın kardeşim iyi misin? İşin nasıl?' diye sohbet ediyoruz. Ben ne böyle bir ihraç duydum ne de böyle bir şeye ihtiyaç var. Disiplin, misiplin ben o işleri aştım. Ben onları unuttum. Onlar benim lügatimde yok. Bizim derdimiz memleket, bizim derdimiz kişisel ikbal değil. Biz yollara düşmüşüz, millete gönlümüzü açmışız. Şundan korkarım; gelecekte sizin çocuğunuzun, benim çocuğumun, torunlarımızın; 'Ya Muharrem amca, sen tecrübeli bir siyasetçiydin, memleket bu durumdayken niye memleketin yollarına düşmedin? Niye Hakkari'ye gitmedin? Niye Zap suyunun kenarında yürümedin? Niye Diyarbakır'da Sur'un içine girmedin? Niye Edirne'de buğday tarlalarını gezmedin? Niye Trabzon'da balıkçı teknelerine binmedin' diye bana hesap sorarlarsa ondan korkarım. Onun haricinde bir korkum yok benim"

Yorumlar (0)