MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TAM DESTEK

CHP Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bir açıklama yayınlayarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun etrafında birliktelik ve beraberlik çağrısında bulundu.

SİYASET 04.07.2018, 22:18 04.07.2018, 22:18
MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TAM DESTEK

CHP'de 24 Haziran seçimleri ardından gündeme gelen Kurultay çağrılarına karşılık önemli isimler saflarını netleştirmeye başladı.Bugün Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun ardından Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dan da Kılıçdaroğlu'na destek geldi.

CHP Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yaptığı açıklamada  "Gün birlik ve beraberlik günüdür"  diyerek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun etrafında kenetlenme çağrısında bulundu.

İşte Türkyılmaz'ın o açıklaması:


Cumhuriyet Halk Partisi köklü gelenekler sahip bir partidir. Ülkemizin kurucu partisi olarak üzerindeki sorumluluk her zaman çok büyüktür. İttihat ve Terraki’den bugüne geleneklerini yaşatmış ve üyeleri parti disiplinine her zaman sadık olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi’ni 95 yıldır bu bilinç ayakta tutmuştur. Bu geleneğin öneminin farkında olmayanlar, iradesine saygı duymayanlar ise günü geldiğinde bu ailenin dışında kalmışlardır.


24 Haziran’da ülkemiz çok önemli bir seçim süreci yaşadı. Bu süreçte partimiz tüm adaylarımızın arkasında sonuna kadar durdu ve her türlü fedakarlığı yaparak sonuna kadar iktidarı hedefledi. Seçim öncesi stratejileriyle yönetim takdir edilmiş, ancak sonuç beklentilerin altında kalınca tüm sorumluluk görevdeki Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine yıkılmaya çalışılmıştır. Partimizdeki birlik ve beraberliği bozmak ve iktidarın halen en güçlü adayı Cumhuriyet Halk Partisi’ni zayıf göstermek için parti içinden bilinçli ya da bilinçsiz, bir takım hırslarla her gün birbirinden tutarsız farklı açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Bu rakiplerin ekmeğine yağ sürüyor ve ayrıca yerel seçimler öncesi bir iç mücadele görüntüsü yaratılarak seçmen nezdinde olumsuz bir algı oluşturuyor. 


Ancak tüm bu uğraşlar boşunadır, Cumhuriyet Halk Partisi’nde üst yönetim Kurultay’da belirlenir ve şu an Kurultay için gerekli koşullar oluşmamıştır.


Bu geleneğin temsilcileri olarak bizleri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’mız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yönetim Kurulu’nun kararları bağlar. Siyasette tutarlı olmak, fedakar olmak, verdiğin sözlerin arkasında durabilmek önemlidir. 
Yönetimin değişmesi için gerekli kurallar bellidir ve buna parti yönetimi karar verir. Böyle bir değişiklik olmadığı sürece bizler sonuna kadar Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olmaya devam edeceğiz.

Yorumlar (0)