Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla çiftçilere yönelik bir kutlama mesajı yayımladı. Yavaş, mesajında çiftçilerin üretimdeki rolüne, ülkenin gıda güvencesi açısından taşıdığı öneme ve kırsal kalkınma desteklerine dikkat çekti.
Dünya Çiftçiler Günü kapsamında yaptığı paylaşımda üreticilerin emeğini vurgulayan Yavaş, çiftçilerin yalnızca tarımsal üretimin değil, aynı zamanda bereketin ve ülkenin geleceğinin de temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti. Kırsal kalkınmanın sadece tarımı desteklemek anlamına gelmediğini belirten Yavaş, bu yaklaşımın aynı zamanda memleketin geleceğini korumak anlamına geldiğini kaydetti.
“Çiftçimiz Gıda Güvencesinin En Büyük Teminatıdır”
Mansur Yavaş, paylaşımında çiftçilerin ülkenin gıda güvencesi için taşıdığı kritik role işaret etti. Yavaş, çiftçileri üretimin, bereketin ve Türkiye’nin gıda güvencesinin en büyük teminatı olarak nitelendirdi.
Tarımın ve üretimin öneminin her geçen gün daha fazla hissedildiği bir dönemde yapılan bu açıklama, özellikle kırsal kalkınma ve üretici destekleri açısından dikkat çekti. Yavaş, çiftçinin desteklenmesinin yalnızca bugünün üretimini değil, geleceğin gıda güvenliğini de doğrudan ilgilendirdiğini vurguladı.
Ankara’da Çiftçilerin Yüzde 99’una Ulaşıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma anlayışına da değinen Yavaş, Ankara’da çiftçilerin yüzde 99’una ulaşıldığını belirtti. Bu oran, kent genelinde üreticilere yönelik çalışmaların geniş bir alana yayıldığını ortaya koydu.
Yavaş’ın açıklamasına göre, Ankara’da hayata geçirilen kırsal kalkınma çalışmalarıyla üreticilerin yanında olunmaya devam ediliyor. Belediye tarafından bugüne kadar sağlanan desteklerin, üreticilerin tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmesi ve kırsalda üretimin güçlenmesi amacıyla verildiği ifade edildi.
Yaklaşık 63 Milyon Euroluk Kırsal Kalkınma Desteği
Mansur Yavaş, açıklamasında Ankara’daki üreticilere bugüne kadar yaklaşık 63 milyon euroluk kırsal kalkınma desteği sağlandığını da duyurdu. Yavaş, bu desteklerle çiftçinin yanında olduklarını ve bundan sonra da üreticilere destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.
Kırsal kalkınma desteklerinin üreticiye sağladığı katkıya dikkat çeken Yavaş’ın mesajı, Dünya Çiftçiler Günü’nde tarım ve üretim başlıklarını yeniden gündeme taşıdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma alanındaki çalışmalarının, üreticiye doğrudan destek sağlamayı amaçladığı vurgulandı.
“Üreticimizin Yanında Olduk, Olmaya Devam Ediyoruz”
Yavaş, mesajında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere yönelik destek politikasının süreceğini ifade etti. Üreticilerin yanında olduklarını belirten Yavaş, kırsal kalkınmanın yalnızca tarımsal üretime katkı sunmadığını, aynı zamanda ülkenin geleceğine yönelik önemli bir adım olduğunu dile getirdi.
Başkan Yavaş’ın Dünya Çiftçiler Günü mesajında öne çıkan ana vurgu, üreticinin desteklenmesi ve kırsal kalkınmanın güçlendirilmesi oldu. Çiftçilerin emeklerinin önemine dikkat çeken Yavaş, üretimin devamlılığı için verilen desteklerin önemini bir kez daha hatırlattı.
Destekler “Başkent Modeli” Kitapçığında Yer Alıyor
Mansur Yavaş, açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan desteklerin tamamının “Başkent Modeli” kitapçığında yer aldığını da belirtti. Yavaş, paylaşımında kitapçığın bağlantısını da takipçileriyle paylaştı.
Böylece Ankara’da kırsal kalkınma kapsamında bugüne kadar yapılan desteklerin toplu şekilde incelenebileceği ifade edildi. Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yapılan açıklama, hem çiftçilere verilen önemi hem de Ankara’da kırsal kalkınma çalışmaları kapsamında atılan adımları gündeme taşıdı.