Libya Tezkeresi Meclis'ten Geçecek mi?

Libya'ya asker göndermeyi planlayan iktidar, tezkere hazırlıklarını sürdürürken, tezkereye muhalefetin yanı sıra AKP içinde de olumsuz karşılandığı iddia edildi. Libya tezkeresi konusunda ikinci bir '1 Mart' yaşanabileceği ifade edildi.

SİYASET 29.12.2019, 17:10
Libya Tezkeresi Meclis'ten Geçecek mi?

Libya’ya tezkeresini, 7 Ocak’ta açılacak olan TBMM’ye sunma planları yapan AKP yönetiminin süreci 2 Ocak’a çekmesinde Libya’daki olası gelişmelere karşı hazırlıklı olma hesabının yattığı belirtiliyor.

Bunun için milletvekillerinden imza toplanması ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un olağanüstü çağrı yapması seçenekleri bulunuyor. TBMM’nin olağanüstü toplantıya çağrılması ve tezkerenin 2 Ocak’ta görüşülüp görüşülmeyeceğinin yarın kesinleşmesi bekleniyor. 

"1 MART TEZKERESİNİN TEKRARI"

Muhalefet partileri, Libya’ya asker gönderilmesini sert şekilde eleştirirken, Türkiye’nin çatışmaların olduğu bir ülkeye asker göndermesinin doğru olmayacağına dikkat çekiyor. Siyaset kulislerinde, ABD’nin Irak’ı Türkiye üzerinden işgal etmesine olanak tanıyan ve 23 Şubat 2003 tarihinde TBMM’deki oylamasında “hayır” çıkan, “1 Mart tezkeresinin tekrarı olur mu?” yorumları yapılırken; AKP yöneticileri, tezkerenin Meclis’ten geçirilmesinde sıkıntı yaşanmayacağını belirtiyor. CHP yönetimi ise tezkere görüşmelerinin gizli oturumda yapılması konusunda önerge verip vermemeyi değerlendiriyor. 

Yorumlar (0)