Gazete Kritik Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan Üniter Devlet Vurgusu ile Terörsüz Türkiye'ye destek Mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan Üniter Devlet Vurgusu ile Terörsüz Türkiye'ye destek Mesajı

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın silah bırakması sürecini destekleyerek Türkiye'nin terörsüz bir geleceğe ulaşmasının önemine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, birlik ve berberlik mesajı vererek, gelişmeleri takip edeceğini belirtti.


PKK Terör Örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine kendisini feshetme kararı alan PKK, IKBY'ye bağlı Süleymaniye kentinde bulunan Casana Mağarası'nda silah bırakma töreni gerçekleştirdi. Törene KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat ile birlikte 30 örgüt mensubu katıldı.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün terör örgütü PKK'nın silah bırakması ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı paylaşımda, “Bugün gelinen noktada yaşananların takipçisi olacağımın bilinmesini isterim. Türkiye’nin terörsüz bir geleceğe adım atması önemlidir.” ifadelerini kullandı.

İşte CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun o paylaşımı:


“Suriye sokaklarında düşman olduk, Türkiye’nin çöplüklerinde ise tekrar kardeş olduk.”

Kardeşlerim, Suriye iç savaşından sonra iki Suriye vatandaşı arasında geçen bu konuşmayı lütfen unutmayın.
Bu konuşmayı yapanlardan biri belki Suriyeli bir Arap, diğeri ise Suriyeli bir Kürt;
biri Nusayri veya Dürzidir.
Belki biri Sünni, biri Alevidir, kim bilir…

Kardeşlerim, Afganistan’ı terk eden Amerikan uçaklarına binebilmek için uçağın tekerlerine sarılan ve tutunamayıp aşağı düşerek hayatlarını kaybeden Afganları da unutmayın lütfen.

Sınırlarımızda yükselen savaşların bizlere hatırlatması gereken;
86 milyon vatandaşımızın, üniter devlet yapısı altında kardeşlik, birlik ve beraberlik çatısı altında kenetlenmemizin her zamankinden daha önemli olduğudur.

Kurtuluş Savaşı’nda bölücü küresel güçlere karşı birbirimize verdiğimiz sözü en derinden hatırlama zamanı gelmiştir.

Bölücü terör örgütünün tek taraflı, koşulsuz ve şartsız şekilde silahlarını imha etmesi ve yapılanmasını fesh etmesi;
bizim ayrılmaz parçamız ve bu vatanın öz evlatları olan Kürt kardeşlerimizi manipüle ederek bizlerden soyutlamaya çalışmalarının son bulduğu bir dönem olması umudunu taşıyor ve süreçten duyduğum memnuniyetimi belirtiyorum.

Bugün gelinen noktada yaşananların takipçisi olacağımın bilinmesini isterim.
Türkiye’nin terörsüz bir geleceğe adım atması önemlidir.

Üniter devlet yapımız,
Cumhuriyetimizin bağımsızlığı ve
Necip milletimizin selameti için
canlarını feda eden
Aziz Şehitlerimizin ruhu şad,
mekanları cennet olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *