CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de belediye başkanlarına yönelik gözaltı işlemlerinin ardından konuyu incelemek ve süreci yerinde takip etmek üzere bir heyet görevlendirdi.
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, görevlendirilen heyetin Mersin’e doğru yola çıktığını sosyal medya hesabından duyurdu.
Üç belediye başkanının gözaltına alındığını açıkladı
Müslim Sarı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in sabah saatlerinde gözaltına alındığını belirtti.
Sarı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer bu sabah gözaltına alındı.”
Mustafa Yazıcı’nın ifadesi alındı
Fon soruşturmasına ilişkin diğer işlemler hakkında da bilgi veren Sarı, Hayati Yazıcı’nın oğlu Mustafa Yazıcı’nın yalnızca ifadesinin alındığını ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulduğunu aktardı.
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi hakkında ise mal varlıklarının dondurulmasının talep edildiğini belirten Sarı, koruma tedbirlerinin uygulanma biçimine tepki gösterdi.
“Adamına göre hukuk olmaz”
Hukuki tedbirlerin kişilere göre uygulanamayacağını vurgulayan Müslim Sarı, açıklamasında şu değerlendirmeye yer verdi:
“Koruma tedbirlerinin kim olduğuna göre değil, somut gerekçeler ile gereklilik ve ölçülülük ilkelerine göre uygulanması gerekir. Hukukun terazisi herkesi eşit tartmıyor. Adamına göre hukuk olmaz.”
CHP heyeti Mersin’e hareket etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen heyete Müslim Sarı başkanlık ediyor.
Konuyu yakından incelemek ve süreci yerinde takip etmek üzere Mersin’e hareket eden heyette şu isimler bulunuyor:
- CHP Sözcüsü Müslim Sarı
- Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen
- Konya Milletvekili Barış Bektaş
- Mersin Milletvekili Gülcan Kış
- Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin
Sarı, heyetin Mersin’deki gelişmeleri yakından inceleyeceğini ve devam eden süreci yerinde takip edeceğini bildirdi.