Gazete Kritik Siyaset Kılıçdaroğlu ilk PM toplantısını 1 Haziran’da yapacak

Kılıçdaroğlu ilk PM toplantısını 1 Haziran’da yapacak

CHP’de mahkeme kararı sonrası başlayan yeni süreçte maaş ve bayram ikramiyelerine ilişkin açıklama yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Atakan Sönmez, çalışanların maaşlarının ödenmesi için talimat verildiğini duyurdu. Partinin internet sitesinde PM ve MYK üyelerine ilişkin düzenlemeler yapılırken, ilk Parti Meclisi toplantısının 1 Haziran’da gerçekleştirileceği bildirildi.

CHP’de mahkeme kararı sonrası yaşanan gelişmeler gündemdeki yerini korurken, parti çalışanlarının maaşları ve bayram ikramiyelerine ilişkin açıklama geldi. Mahkeme tarafından CHP Genel Başkanı olarak görevlendirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Atakan Sönmez, partide işleyişte herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti.

Sönmez, yaptığı açıklamada, çalışanların maaş ödemeleri için talimat verildiğini ifade etti. Açıklamada, “Partideki işleyişte herhangi bir sıkıntı yok, çalışan herkesin maaşlarının ödemesinin talimatı verildi” denildi.

Edinilen bilgiye göre, genel merkez personelinin maaşları ve bayram ikramiyeleri de yatırıldı. Böylece Kurban Bayramı öncesinde parti çalışanlarının ödemelerine ilişkin kamuoyunda oluşan soru işaretlerine yanıt verilmiş oldu.

CHP’nin internet sitesinde yeni düzenleme

CHP’de yaşanan sürecin ardından partinin resmi internet sitesinde de dikkat çeken değişiklikler yapıldı. Resmi internet sitesinden Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin isimleri kaldırıldı.

Sitede Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarının da yer almadığı görüldü. Bu değişiklik, mahkeme kararının ardından parti organlarına ilişkin yeni sürecin kurumsal iletişim alanına da yansıması olarak değerlendirildi.

İstinaf mahkemesinin CHP 38. Olağan Kurultayı’nın iptaline ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun tedbiren CHP Genel Başkanı olarak görevlendirilmesine ilişkin kararının ardından, Kılıçdaroğlu’nun avukatları Genel Merkez binasının tahliye edilmesini talep etmişti. Bu talep sonrası binanın polis müdahalesiyle boşaltıldığı belirtilmişti.

Genel merkezde isimlikler söküldü

CHP Genel Merkezi’nde de karar sonrası bazı değişiklikler yapıldı. Binada Genel Başkan Yardımcılarının odalarının girişinde bulunan isimliklerin söküldüğü aktarıldı.

Bu gelişme, partide yönetim kademesine ilişkin yeni dönemin fiili adımları arasında gösterildi. Resmi internet sitesindeki düzenleme ve genel merkezdeki isimliklerin kaldırılması, parti organlarının yeniden şekillenmesine yönelik sürecin parçası olarak öne çıktı.

CHP’de yaşanan gelişmeler, hem parti içi işleyiş hem de kamuoyu açısından yakından takip ediliyor. Özellikle kurultay kararının ardından hangi isimlerin görev alacağı ve parti yönetiminin nasıl şekilleneceği merak ediliyor.

Yargıtay’da CHP genel başkan bilgisi güncellendi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın internet sitesinde de CHP’ye ilişkin genel bilgilerde değişiklik yapıldı. Siyasi Partiler Genel Bilgiler listesinde CHP Genel Başkanı bölümünden Özgür Özel’in ismi çıkarılırken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi eklendi.

Bu güncelleme, istinaf mahkemesinin CHP 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin kararının ardından yapıldı. Böylece resmi kayıtlarda CHP Genel Başkanı bölümünde Kılıçdaroğlu’nun adı yer aldı.

Siyasi gündemde geniş yer bulan bu gelişme, parti içindeki yeni dönemin hukuki ve idari yansımalarından biri olarak değerlendirildi.

İlk PM toplantısı 1 Haziran’da yapılacak

CHP’de yeni sürecin en önemli başlıklarından biri de Parti Meclisi toplantısı olacak. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, istinafın CHP Kurultayı hakkındaki kararının ardından ilk Parti Meclisi toplantısını 1 Haziran Pazartesi günü yapması planlanıyor.

Toplantının saat 11.00’de gerçekleştirileceği belirtildi. PM toplantısında, Parti Meclisi üyeleri arasından Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin belirlenmesi ve Kılıçdaroğlu’nun kurmayları arasında görev dağılımı yapılması bekleniyor.

Aynı gün saat 15.00’te ise Yüksek Disiplin Kurulu toplantısının yapılması planlanıyor. YDK toplantısında parti içi disiplin süreçlerinin ve çeşitli ihraç taleplerinin ele alınacağı ifade edildi.

PM ve YDK üyeleri yeniden gündemde

CHP’nin 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılan 37. Olağan Kurultayı sonucunda belirlenen Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’nun asıl ve yedek üyeleri, mahkeme kararıyla görevlerine iade edildi.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun son Parti Meclisi listesinde yer alan bazı isimlerin farklı görevleri veya özel durumları nedeniyle bu PM’de yer alamayacağı belirtildi. Onursal Adıgüzel, Ahmet Akın, Muharrem Erkek, Hasan Baltacı ve Candan Yüceer’in belediye başkanı olmaları nedeniyle 60 kişilik PM’de bulunamayacağı aktarıldı.

Tekin Bingöl ve Gülizar Biçer Karaca’nın TBMM Başkanvekilliği; Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın ve Murat Emir’in ise CHP Grup Başkanvekilliği görevleri nedeniyle PM’de görev alamayacağı belirtildi. Ayrıca Eren Erdem’in partiden istifa etmesi, eski CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık’ın ise vefatı nedeniyle listede yer almayacağı ifade edildi.

Bu durumda parti tüzüğüne göre boşalan sandalyelerin, yedek üyelerin aldıkları oy oranı dikkate alınarak doldurulması bekleniyor. Daha önce PM yedekleri arasında yer alan ve CHP’den istifa eden AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin ise 15 kişilik yedek üye listesinde yer almayacağı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *