Kemal Kılıçdaroğlu, kağıt toplayan öğretmenin hikayesini anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

SİYASET 12.10.2021, 15:14
Kemal Kılıçdaroğlu, kağıt toplayan öğretmenin hikayesini anlattı

Son günlerde sık sık operasyon yapılan "kağıt toplayıcılar" konusunu da grup toplantısında dile getiren Kılıçdaroğlu, bir öğretmenin hikayesini anlattı. 

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili sözleri şöyle oldu:

Çalışmak kadar, evine helal ekmek götürmek kadar değerli bir şey yoktur. Herkes çok güzel işlerde çalışmak ister ama bazen insanlar zorunlu olarak belirli alanlarda çalışmayı göze alırlar. Çöplerden kağıt toplayan gencecik fidan gibi evlatlarımız, kağıt topluyorlar. Bunları bir yerde depolayıp satıyorlar. Elde ettikleri gelirle evlerine bakıyorlar. Bunların üzerine baskı kurulmaya başlandı. Depoları basıldı, biriktirdikleri ellerinden alındı, satıldı başkalarına para verildi. Bunlarda ahlak var mı? Benden önce randevu istediler, ben gittim. Hırsızlık, yolsuzluk yapmıyorlar, vergi cennetlerinde hesap açmıyorlar.

Birisi bana devletini anlattı. Atama bekleyen öğretmen. '4 yıldır ben de bu işi yapıyorum. Ben başımı eğip bu işi yapıyorsam tam uçurumun kenarında kendime tutunacak bir dal bulduysam, birileri emeğimi hiçe sayıyorsa ben burada bir sıkıntı duyuyorum' diyor. Sen sıkıntı duymuyorsun zorluklarla mücadele ediyorsun. Senin emeğini elinden almak istiyorlar. Biz onların yanında olacağız.

Beşli çeteye gelince, devletin soyulmasına gelince her şey serbest. Alınteri döküp, çekçekleri ile günde 15 kilometre gezip kağıt toplayan insanlara gelince 'Niye para kazanıyorlar' Ne yapsınlar torbacılık mı yapsınlar? Saray'da oturan zata söylüyorum. Eğer sen devleti yönettiğini zannediyorsan bunlara sosyal güvenlik sağlayacaksın. Mazlumun ahı indirecektir şahı. Kendisini şah, padişah görenler nasıl düştüklerini göreceklerdir.

Toplumun her kesimine hitap ediyoruz.

Yorumlar (0)