İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Kutsal değerlere hakaret", "Suç delillerini gizleme", "Suç uydurma", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlarından dava açılması istendi.
ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANDILAR
15 Temmuz Derneği üyeleri Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Dernek Başkanı Tarık Şebik barada bir açıklama yaptı. Gruptakiler açıklamanın ardından hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini savcılığa götürdü.
DİLEKÇEDEN...
Savcılığa sunulan dilekçede, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Nisan'da genel yayın yönetmenleriyle yaptığı toplantıda ve 5 Nisan'da katıldığı bir televizyon programında, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında açıklama yaparken, "Kontrollü darbe" ifadesini kullandığı, bu ifadenin de "darbe girişiminin devletin bilgisi dahilinde olduğu ve buna rağmen engellemediği" anlamına geldiği belirtildi.
Dilekçede, "Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirtilen ifadenin kullanılması ile; 15 Temmuz'da yaşanan olaylar basite alınmış, sulandırılmış, oy kaygısıyla seçimlere alet edilmeye çalışılmış ve inancımız gereği kutsal saydığımız şehit ve gazilerimize karşı alenen ve basın yoluyla hakaret suçu işlenmiştir" denilerek Kılıçdaroğlu hakkında kamu davası açılması talep edildi.
Motorine 6,62 TL zam geldi: Yeni fiyatlar 15 Eylül’de geçerli olacak
#Ekonomi / 15 Eylül 2026
Apple iOS 27 ne zaman gelecek? Güncelleme Türkiye’de kullanıma sunuldu
#Teknoloji / 15 Eylül 2026
Uzak Şehir son bölümde neler oldu? Cihan, Alya’nın peşinden Budapeşte’ye gitti
#Medya / 15 Eylül 2026
Yorumlar