Kemal Kılıçdaroğlu: "AKP ve MHP'nin oylarında ciddi düşüş var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında "Erken seçim talebiniz var mı?" sorusuna, "Zaten yönetemiyorlar. Onların şartlar daha da ağırlaşmasın diye erken seçime gitmesi gerekiyor. Fatura kime çıkıyor, garibana çıkıyor" diyerek cevap verdi.

SİYASET 29.09.2020, 22:34 29.09.2020, 22:40
Kemal Kılıçdaroğlu: "AKP ve MHP'nin oylarında ciddi düşüş var"

Haber Global'da, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın programında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Erken seçim talebiniz var mı?" sorusunu yanıtladı."Zaten yönetemiyorlar. Normalde onların şartlar daha da ağırlaşmasın diye erken seçime gitmesi gerekiyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Adama 1168 TL veriyorsunuz. 30 gün geçineceksiniz! 4 kişilik bir aile düşünün, çocuğun okula gittiğini düşün. Günde 39 TL para ile. Bu adam nasıl geçinecek? Bunlarda vicdan var mı? Vicdan dediğimiz kavram bunlarda var mı? 39 TL'ye mahkum ediyorlar. 1 kişi, 2 kişi değil, 2 milyon kişi 39 TL'ye mahkum ediyorsunuz siz" ifadesini kullandı.

"AKP ve MHP'nin oylarında ciddi düşüş var"

Gelen güvendiğimiz birden fazla kuruluşun anketi var. Anketler içinde AKP ve MHP'nin oylarında ciddi bir düşüş var. Kararsızlarda ciddi bir yükseliş var. Bizim oylarda da artış var ama... Doğruları söylemek gerekirse çok yüksek bir artış yok. Vatandaş şu anda gözlüyor.

Kim doğru söylüyor, kimin programı nedir? Ülkeyi bu bataklıktan, bu bunalımdan kim çıkartır. Ülke bunalım süreci yaşıyor, bir ekonomik bunalım var. Bu bunalımdan ülke nasıl kurtulur? Nasıl aydınlığa kavuşur diye. Önümüzdeki süreçlerde çok güzel projelerimiz olacak. Türkiye nasıl ayağa kaldırılır?

Ve Türkiye nasıl büyür? Türkiye bu sorunları nasıl aşar? Bunların hepsini yapacağız. Türkiye dünya ile barışık hale nasıl gelir? Türkiye kendi çıkarlarını hem komşularıyla hem dünya da nasıl savunabilir? Türkiye demokrasisini nasıl geliştirebilir? Eğer bir ülkeyi 3. sınıf bir demokrasiye mahkum ediyorsanız, o ülkenin kalkınma şansı yoktur.

Bir ülkeyi demokrasiden kesip atıyorsanız, tek adam rejimi içine sokuyorsanız, o ülkenin büyüme şansı yoktur. Bir avuç insan büyür, milyonlar kazanabilir. Bir avuç insana, 13 uçak, 15 uçak, 25 uçak alabilirsiniz.

O bir kişi kendi vatandaşlarını kendi tebaası, köleleri olarak görüyor. Demokrasiyi içine sindiremez, eleştiriyi içine sindiremez. Oysa demokrasinin olmadığı yerde büyüme olmaz, insanlar kendi ülkelerinde huzurla yaşayamaz.

Yorumlar (0)