Kemal Kılıçdaroğlu: '250 bin dolara vatandaşlık satanlar bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamaz'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta sonu yapılacak 37. Olağan Kurultay öncesi partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AKP iktidarını hedef alan açıklamalar yaptı.

SİYASET 21.07.2020, 15:12
Kemal Kılıçdaroğlu: '250 bin dolara vatandaşlık satanlar bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamaz'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

"FINDIK ÜRETİCİSİ NASIL KAR EDİLİR GÖRECEK"

Devlet, 16-17 liradan fındık satıyordu. Şimdi gazeteye ilan verdi 24 liradan satıyor. Fındığa verilecek fiyat 25 liradan aşağı olamaz. Asıl bizi üzen nokta şu: Son 5 yılda kilo başına 11,77 liradan 6,35 liraya düştü fındığın fiyatı. Aradaki farkı kim götürdü?Asıl sorgulanması gereken soru bu. Her yıl fındık mevsiminde bu konu tartışılır. Düşünmüyor musunuz bu konu niye tartışılır? Maliyeti belli, alınacak para niye belli değil? Çiftçi de ne kadar gelir elde edeceğini bilecek.Fındık üreticisi de beklesin. Fındık üreticisi nasıl kazanılır, nasıl kar edilir görecek. Fındık üreticisi bir yabancı üreticinin egemenliğine girmeyecek. Ne zaman? Halkın iktidarı geldiğinde.

"ÇOÇUK YAŞTA EVLİLİĞİN ÖNÜNÜ AÇAN 4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİNE SON VERİN"

Kadın seçmen sayısı erkeklerden fazla Şiddeti önlemeye yönelik İstanbul sözleşmesinden çekilme girişimlerinden vazgeçin. Sözleşmeyi ve yasayı uygulayın. Kadınların şiddetsiz bir yaşam sürmesi için gerekli girişimleri oluşturun. Çocuk yaşta evlilik ve çocuk işçiliğin önünü açan 4+4+4 eğitim sistemine son verip, 12 yıllık kesintisiz eğitime geçin.Cinsiyet ayrımı yapılmadan tüm mahalle ve iş yerlerine ücretsiz kreşler açın Çocuk istismarcılarına af getirilmesi, nafaka hakkının kısıtlanması, kadının ev emeğinden çıkan miras hakkının önüne geçilmesine son verin.Bütün kadınlara tekrar sesleniyorum: Hakkınız var yeniliyor. Kadın erkek eşitliğini istiyorsanız yapacağınız tek şey CHP’ye oy vermek. Bu ülkeye sevgi ve hoş görüyü siz getireceksiniz.

5 ACİL TALEP

Pınar Gültekin’in hayatına son verildi. Kadına yönelik şiddet konusunda hepimizin duyarlı olması gerek. Hakkını hukukunu savunuyoruz. İktidara sormak gerek; kadına yönelik şiddet neden artıyor, hangi gerekçelerle artıyor? Kadına yönelik şiddet giderek tırmanıyor. Bu konuda hepimizin duyarlı olması lazım. Kadına yönelik şiddetin artma nedenlerinin araştırılması gerekiyor. Hayatın her alanında olan kadın ama işkenceye uğrayan, öldürülen de kadın.


306 kadın örgütünün temsilcileriyle bir toplantı yaptık. Bana en önemli talebinizi iletin dedim, söz veriyorum dile getireceğim dedim. Beş acil talebi sizlerin bilgisine sunuyorum.

1- Kadın erkek eşitliğini kabul edin.
2- Kadınların hayatın her alanında eşit temsiline yönelik somut adımlar atın.
3- Şiddeti önlemeye yönelik İstanbul Sözleşmesini kaldırmaya yönelik girişimden vazgeçin.
4- Her mahalleye kreşler açın.
5. Kadınların kazanılmış haklarını elinden alan uygulamalardan vazgeçin, kadının ev içi emeğinden doğan miras hakkına yönelik engellemelerden vazgeçin.

"MİLLİYETÇİ İNSAN RÜŞVETE KARŞI MÜCADELE EDER"

Milletin vekili milletin hakkını ve hukukunu savunur. Seçildiği bölgenin değil Türkiye’nin milletvekilidir. Haksızlığı, hukuksuzluğu TBMM kabul etmez. Saygın meclis diyoruz. Beni derinden yaralan bir şeyi geçen hafta yaşadık. Grup Başkanvekillerimiz Serik’teki 500 bin liralık rüşvetin araştırılması için önerge verdi. AKP’li ve MHP’li vekiller hayır oyu verdiler.Haksızlık ve hukuksuzluğa ortak oldular. Bunlar bu milleti temsil edemezler. Bu milletin rüşvete ve kul hakkı yiyenlere karşı bir duruşu vardı. Bu vekillerin iradesi yoktur. Bunlar Saray’ın talimatıyla hareket ediyorlar. Milliyetçi dediğiniz insan kul hakkı yemeyendir. Milliyetçi insan rüşvete karşı mücadele eder. AKP ve MHP’li vekillerin bağımsız iradeleri söz konusu değildir. 

Yorumlar (0)