İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet gazetesinin Fahrettin Altun ile ilgili haberine yönelik açılan terör soruşturmasını eleştirdi.
Akşener'in Tepkisi ve Açıklamaları
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı açıklamalarda, bir imar sorunundan terör soruşturması başlatmayı oldukça yaratıcı bulmadığını belirtti. Bu olayın, demokrasinin işleyişine ters düştüğünü vurguladı. Akşener, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı’nın İstanbul'da meydana gelen yapı değişiklikleri üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin müdahalesinin tamamen belediye ve imar yönetimi çerçevesinde bir mesele olduğunu söyledi. Devlet yetkililerinin yasalara, toplumun diğer bireylerinden daha fazla saygı göstermesi gerektiğini ifade etti.
Basın Özgürlüğüne Yapılan Darbe
Cumhuriyet gazetesindeki haberin terör faaliyeti gibi tarif edilmesini, hukukun, demokrasinin ve basın özgürlüğünün ihlali olarak değerlendiren Akşener, bu durumun kabul edilemez olduğunu kaydetti. Böyle bir habere terör soruşturması açmanın, gelişmiş ülkelerde asla karşılaşılmayacak bir uygulama olduğunu dile getirdi. Akşener, bir devlet görevlisinin tartışmalı bir inşaatın haber yapılmasına yönelik terör suçlamasında bulunmasının, mantık sınırlarını zorladığını vurguladı. Bu tür baskıcı tutumların, Sayın Cumhurbaşkanı’nın, eleştirilere karşı geliştirdiği sert üslup ile örtüşmekte olduğunu belirtti.
Demokratik Normların İhlali
Akşener, devlet yetkililerinin, kendi faaliyetlerine yönelik itirazları terörist ilan etme eğilimlerinin, bu tür alışkanlıkların yayılmasına zemin hazırladığını savundu. Bu durumun, sadece belirli bir çevreye değil, daha geniş bir kitleye sirayet ettiğini ifade etti. Eski bir atasözüne atıfta bulunarak, "Balık baştan kokar" sözünü hatırlatarak bu durumu eleştirdi. Akşener’in vurgulamış olduğu nokta, kamusal otoritenin nasıl bir baskı aracı olarak kullanılabilir hale geldiğine dair bir uyarı niteliği taşıyor. Bu tür gelişmeler, demokrasinin sağlığı açısından alarm verici bir durum olarak görülüyor.